sportos has

Egy jól ismert itallal megduplázhatod a fogyókúrád eredményét!

A fogyókúrához első sorban sokat kell mozogni, egy itallal viszont a befektetett munka hatékonysága jelentősen növelhető.


Egy tanulmány szerint napi egy pohár zsírmentes tej megduplázhatja a fogyókúra eredményét. Ez jelentős újdonság ahhoz képest, hogy az emberek egy része kifejezetten kerüli a tejet, mert hizlalónak gondolja – írja a hamuesgyemant.hu a PsyBlog cikke alapján.

A tej D-vitamint és kalciumot is tartalmaz, mindkettő összefüggésbe hozható a fogyással. Az emberek körülbelül 50 százalékának van D-vitamin-hiánya, és a túlsúlyos emberek körülbelül 50 százalékának kalciumhiánya. Az alacsony kalciumszint arra késztetheti az agyat, hogy növelje a táplálékbevitelt, hogy több tápanyaghoz jusson.

A tanulmány a súlyemelések utáni tejfogyasztás hatásait vizsgálta: 20 nő végzett súlyemelős edzést, majd az egyik csoportnak cukros sportitalt, a másiknak pedig egy nagy bögre zsírmentes tejet adtak.

Fotó: Shutterstock

Az ellenállásos edzés nem tipikusan a nők által választott testmozgás, pedig egészségügyi előnyei rendkívül kecsegtetőek. Olyan módon fokozza az erőt, a csontok, az izomzat és az anyagcsere egészségét, ahogyan más típusú testmozgás nem képes A tanulmány eredményei azt mutatták, a tej növelte az izomtömeget és csökkentette a zsírtömeget

– mondta Stu Phillips professzor, a tanulmány vezető szerzője.

A jó hír, hogy a PsyBlog cikke szerint egy korábbi tanulmány a férfiak izmaival és testzsírjával kapcsolatban szintén kimutatta már ugyanezt a pozitív hatást .

Arra számítottunk, hogy az izomtömeg növekedése nagyobb lesz, de a zsírveszteség mértéke meglepett minket. Még nem tudjuk biztosan, mi okozza ezt, most ezt vizsgáljuk. Talán a kalcium, a jó minőségű fehérje és a D-vitamin kombinációja lehet a kulcs, ezek a tápanyagok mind benne vannak a tejben.

– mondta a professzor.

A kutatásból az is kiderült, hogy a tejet ivó nők alig híztak, mert a zsírveszteséggel ellensúlyozták az izomtömegük növekedését. Az adatok azt mutatják, hogy az olyan egyszerű dolgok, mint a rendszeres súlyzós edzés és a tejfogyasztás jelentősen javítják a nők testösszetételét és egészségét.