forralt bor, csillagánizs, fahéj

Ha tél, akkor forralt bor

Fotó: Gaby Dyson / Unsplash

Gasztrolegek: mi köze James Bondnak a világ jelenleg legdrágább forralt borához?

Az aranynál drágább fűszer kerül bele és még annak is jelentősége van, melyik bárban készítik. A világ legdrágább forralt bora szinte megéri az árát.Biztosan te is jártál már úgy, hogy egy karácsonyi vásáron egy finom forró borra vágytál, ám amikor megláttad az árcédulát rögtön el is ment az ünnepi jó kedved. Nálunk ugyanis általában 1000 forint alatt nem kapsz sehol forralt bort.

Valóban drága ez a téli ital kis hazánkban, de nem is kell olyan messzire mennünk, hogy ennél sokkal drágábbat találjunk.

forralt boros poharak egy t\u00e1lc\u00e1n

A fűszerektől lesz igazán teljes az ízélmény

Fotó: Gaby Dyson / Unsplash


A világ legdrágább forralt borát egy nyugat-londoni Hush nevű bárban készítik, amiről azt kell tudni, hogy Roger „James Bond" Moore volt az egyik tulajdonosa.

A Mayfair Mulled Wine fantázianévre hallgató rekorder italt egy díjnyertes koktélkészítő, Pedro Solorzano alkotta meg, egy 2008-as Château Grand Puy Ducasse borból és egy 18 éves Dalmore whiskyből.

Mindemellett az aranynál is drágább sáfránnyal, babérlevéllel, fahéjjal, szegfűszeggel tonkababbal és goji bogyóval ízesítette. A legvégén pedig egy kevés organikus alma levet is öntenek bele.

A különleges forralt bor ára bögrénként nagyjából 20 ezer forint.