két átlátszó pohár tálcán, bennük sárga folyadék
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: fűszeres forró cider

Aki nem annyira szereti a bort, viszont kedveli a cidert, annak kiváló téli ital a fűszeres forró cider. Pár perc alatt kész van, csupa otthon megtalálható fűszer és egy kis pálinka kell csak hozzá.



Hozzávalók

  • 1 liter cider
  • 100 ml calvados (almapálinka)
  • 2 narancs leve
  • 1 teáskanál egész szegfűszeg
  • 1 rúd fahéj
  • frissen reszelt szerecsendió
  • 3 evőkanál barna cukor
  • 2 édes alma

Így készül

  1. A cidert, a kis kockákra vágott almát, a cukrot, a fahéjat és a szegfűszeget egy fazékban melegíteni kezdjük. Forrás előtt levesszük a tűzről, belereszelünk egy kevés szerecsendiót és hozzáadjuk a calvadost.
  2. A poharakba facsarunk egy keveset a narancs levéből, felöntjük a forró, fűszeres ciderrel, és forrón fogyasztjuk.