
A világ egyik legjobb sommelier-je elmondta, milyen fűszerek kellenek a forralt borba
Milyen fűszereket nem szabad kihagyni a forralt borból? Hogyan tudod állandóan forrón tartani? A cikkből minden kérdésedre megkapod a választ!
Bár azt hihetnéd, egy sommelier nem pártolja a forralt bor készítését, a thekitchn oldalán talált cikk szerint ez nem így van. A forralt bor mennyei illatának ugyanis ők sem tudnak ellenállni. Ezúttal nem más, mint Hannah Selinger Master Sommelier árulta el az említett cikkben a saját tuti receptjét. (A Master Sommelier-k a szakma Jedi lovagjai, mindössze 269 embernek sikerült eddig ezt a címet a világon megszereznie, köztük egy magyarnak.)
Fotó: Gaby Dyson / Unsplash
A legautentikusabb forralt borhoz szükséged lesz egy lassú főzőedényre, ezek az edények tökéletesek ugyanis arra, hogy egy parti alkalmával melegen tartsd bennük az italt. A bor így állandó meleg hőmérsékleten marad. A bor kiválasztásánál fontos, hogy egy gyümölcsös, nem túl drága, de azért nem is túl vékony tételt válassz.
Milyen fűszerek menjenek bele?
Fahéj, narancshéj, egész szegfűbors, egész szegfűszeg, fahéjolaj és narancsolaj. Ettől aztán biztos, hogy megjön a karácsonyi hangulatod.
- Egy nap, egy recept: speciális fűszerezésű almachutney ›
- Az X-Faktor mentorház titkai: bejártuk a forgatás helyszínét - Vince ›
- Mit ehetsz karácsonykor a horoszkópod alapján? - Vince ›
- A világbajnok bor hazatért: bemutatták a Jammertal Merlot-t - Vince ›
- 5 különleges forralt bor recept, kizárólag ínyenceknek! - Vince ›
- Két magyar kávézót is beválasztott a világ legjobbjai közé a rangos ... ›