
Pezsgőnapok a Gléda Vendéglő teraszán!
Rengeteg buborékkal és napfénnyel ünnepli a tavaszt Óbuda legszebb teraszán a Gléda Vendéglő: a Törleyvel együttműködve két hétvégén pezsgőkóstolóval egybekötött brunch-ot és exkluzív champagne-vacsorát rendeznek a tavaszi ízek jegyében.
A hétvégi pezsgős reggelik időpontja: 2022. április 2-3. és 9-10., 10:00-14:00
A champagne-vacsora dátuma: 2022. április 21.
A cím: Gléda Vendéglő, 1034 Budapest, Mikoviny utca 2-4.
Olvasd el ezt is! Szerelemgyereknek indult, hatalmas siker lett belőle: íme az új magyar „champagne”
Buborékos Bruch
A pezsgős reggelikhez Kerekes Sándor séf külön brunch-menüsort állított össze, míg Deli János vendéglős a kóstolósorokat igazította a fogásokhoz. A vendéglő hatalmas teraszát egész délelőtt beragyogja a nap, ám a hivatalos terasznyitás csak április közepére várható, így a pezsgős reggelik közönsége mindenkinél hamarabb élvezheti a hamisítatlan, elegáns és otthonos Gléda-miliőt Óbuda tetején!
A vendégeket a reggeli rendelésekor egy pohár Hungária Grand Cuvée pezsgővel várják, hogy könnyebben választhassanak az alábbi menüsorból:
- Ír Oysri osztriga zöldcitromos capribogyó vinegrettel
- Tejszínes tojásomlett francia hidegen füstölt lazaccal
- Egg Benedict angol muffinnal, hollandi mártással és vadlazac kaviárral
- Póréhagymás tojásrolád 36 hónapos érlelt mangalicasonkával
- Bundáskenyér házi tejföllel, rukkolával és grillezett kecskesajttal
- Vaslapon sült kacsadebreceni birsalmás mustárral, kovászolt kenyérrel
- Hízott kacsamáj terrine szilvacsatnival és málnaecetes salátával
- Friss kevertsaláta tokaji balzsamecettel és őrségi tökmagolajjal
- Kókusztejes chia puding tavaszi eperrel
A pezsgőterasz az alábbi kínálattal várja a közönséget
Fotó: Gléda Vendéglő
- Francois nyerspezsgő
- Mionetto Treviso brut
- Freixenet 2017
- Alfred Gratien Brut
- Laurent Perrier La Cuvée Brut
- Alfred Gratien Brut Rosé
Champagne-vacsora a la Gléda
A pezsgőnapok koronájaként egyetlen estén különleges, pohárral nagyon ritkán kóstolható tételeket mutatnak be az Alfred Gratien és a Laurent Perrier kínálatából a hozzájuk méltó fogásokkal:- amuse bouche: Tokhalkaviár DANUBIUS fűszeres tejföllel, fermentált hagymával és kovászolt blinivel
- Ír Oysri osztriga zöldcitromos capribogyó vinegrettel
Laurent Perrier La Cuvée Magnum
- Barnavajban sült Szent Jakab kagyló hízott kacsamájjal és mangóval
Alfred Gratien Brut
- Fekete tigrisgarnélával töltött tésztabatyu citromos vajmártással
Alfred Gratien Brut Rosé
- Rózsaszínre sült fácánmell brióssal és füstös sültgesztenyehabbal
Laurent Perrier Millésime 2008 (0,75)
- Göngyölt nyúlrolád citrusos egresmártással és római gnocchival
Laurent Perrier Ultra Brut (zero dosage)
- desszert: Vaníliás, mascarpone-s ricotta mousse eperrel és rebarbarával
Alfred Gratien Millésime 2012
Asztalfoglalás és elérhetőségek:
1037 Budapest, Mikoviny utca 2-4.
+36 30 575 0966
info@gledavendeglo.eu
https://gledavendeglo.eu/
https://www.facebook.com/gledaobuda