pezsgőspalack és két átlátszó borospohár életlen háttér előtt
Fotó: Gléda Vendéglő

Pezsgőnapok a Gléda Vendéglő teraszán!

Pezsgőkóstolóval egybekötött brunch és exkluzív champagne-vacsora a buborékok szerelmeseinek áprilisban.


Rengeteg buborékkal és napfénnyel ünnepli a tavaszt Óbuda legszebb teraszán a Gléda Vendéglő: a Törleyvel együttműködve két hétvégén pezsgőkóstolóval egybekötött brunch-ot és exkluzív champagne-vacsorát rendeznek a tavaszi ízek jegyében.

A hétvégi pezsgős reggelik időpontja: 2022. április 2-3. és 9-10., 10:00-14:00
A champagne-vacsora dátuma: 2022. április 21.
A cím: Gléda Vendéglő, 1034 Budapest, Mikoviny utca 2-4.

Buborékos Bruch

A pezsgős reggelikhez Kerekes Sándor séf külön brunch-menüsort állított össze, míg Deli János vendéglős a kóstolósorokat igazította a fogásokhoz. A vendéglő hatalmas teraszát egész délelőtt beragyogja a nap, ám a hivatalos terasznyitás csak április közepére várható, így a pezsgős reggelik közönsége mindenkinél hamarabb élvezheti a hamisítatlan, elegáns és otthonos Gléda-miliőt Óbuda tetején!

A vendégeket a reggeli rendelésekor egy pohár Hungária Grand Cuvée pezsgővel várják, hogy könnyebben választhassanak az alábbi menüsorból:

  • Ír Oysri osztriga zöldcitromos capribogyó vinegrettel
  • Tejszínes tojásomlett francia hidegen füstölt lazaccal
  • Egg Benedict angol muffinnal, hollandi mártással és vadlazac kaviárral
  • Póréhagymás tojásrolád 36 hónapos érlelt mangalicasonkával
  • Bundáskenyér házi tejföllel, rukkolával és grillezett kecskesajttal
  • Vaslapon sült kacsadebreceni birsalmás mustárral, kovászolt kenyérrel
  • Hízott kacsamáj terrine szilvacsatnival és málnaecetes salátával
  • Friss kevertsaláta tokaji balzsamecettel és őrségi tökmagolajjal
  • Kókusztejes chia puding tavaszi eperrel

​A pezsgőterasz az alábbi kínálattal várja a közönséget

pezsg\u0151spalackok \u00e9s pezsg\u0151spoharak kock\u00e1s ter\u00edt\u0151n a szabadban

Fotó: Gléda Vendéglő


Nemzetközi pezsgősor:
  • Francois nyerspezsgő
  • Mionetto Treviso brut
  • Freixenet 2017
Champagne-sor:
  • Alfred Gratien Brut
  • Laurent Perrier La Cuvée Brut
  • Alfred Gratien Brut Rosé
Az italok kóstolósoronként és természetesen pohárral is megvásárolhatók.

Champagne-vacsora a la Gléda

A pezsgőnapok koronájaként egyetlen estén különleges, pohárral nagyon ritkán kóstolható tételeket mutatnak be az Alfred Gratien és a Laurent Perrier kínálatából a hozzájuk méltó fogásokkal:
  • amuse bouche: Tokhalkaviár DANUBIUS fűszeres tejföllel, fermentált hagymával és kovászolt blinivel
Laurent Perrier La Cuvée (0,75)
  • Ír Oysri osztriga zöldcitromos capribogyó vinegrettel

Laurent Perrier La Cuvée Magnum

  • Barnavajban sült Szent Jakab kagyló hízott kacsamájjal és mangóval

Alfred Gratien Brut

  • Fekete tigrisgarnélával töltött tésztabatyu citromos vajmártással

Alfred Gratien Brut Rosé

  • Rózsaszínre sült fácánmell brióssal és füstös sültgesztenyehabbal

Laurent Perrier Millésime 2008 (0,75)

  • Göngyölt nyúlrolád citrusos egresmártással és római gnocchival

Laurent Perrier Ultra Brut (zero dosage)

  • desszert: Vaníliás, mascarpone-s ricotta mousse eperrel és rebarbarával

Alfred Gratien Millésime 2012

Asztalfoglalás és elérhetőségek:
1037 Budapest, Mikoviny utca 2-4.
+36 30 575 0966
info@gledavendeglo.eu
https://gledavendeglo.eu/
https://www.facebook.com/gledaobuda