Gordon Ramsay séf
Fotó: Featureflash Photo Agency / Shutterstock

Gordon Ramsay nem bír felhagyni különös szenvedélyével

Még a leghíresebb sztárséfekkel is megesik, hogy egyszerűen nem tudnak felhagyni szenvedélyükkel. Ez történt Gordon Ramsay séffel is...


Gordon Ramsay sztárséf közös kalandba kezdett a skóciai Eden Mill St. Andrews lepárlóval - olvasható a thedrinkbusiness oldalán. Íme!

Ez is érdekelhet: Gordon Ramsey és Diana Spencer "randija", ami kimaradt a filmből


A skóciai duó piacra dobta a Ramsay’s Gin elnevezésű gint.

Izgalmas olyan csapattal dolgozni, akik osztoznak az egyedi alapanyagokkal való kísérletezés iránti szenvedélyemben. Ezenfelül nagyon szerencsések vagyunk, hogy a lepárló egy kőhajításnyira van onnan, ahol ezek a kivételes növényi anyagok megtalálhatók

– nyilatkozta legutóbbi együttműködéséről a séf a thedrinkbusiness-nek.


A skóciai Jonhstone-ban született, műsoraival világhírnevet szerzett séf célja, hogy a skót éléskamra legjobb és legizgalmasabb ízeit mutassa be az Eden Millel együttműködésben készült gin termékcsaládon keresztül.

A Ramsay's Gin Recipe No. 1, amit 700 milliliteres palackban 28 fontos (azaz, nagyjából 12 ezer forintos) áron árulnak, eltér a klasszikus London Dry Gintől.


A gin alapját a St. Andrews-i lepárlót körülvevő területekről szedett mézbogyó adja, a Mara nevű hínárt pedig a skóciai Fife partjainál takarítják be. A Ramsay's Gin ezeket a helyi hozzávalókat édesköménnyel, levendulával, citromos verbénával és rózsaszín borssal egészíti ki.

A fenntarthatóság javítása érdekében a gint tartalmazó palack 18 százalékkal kevesebb üveget használ, mint egy hasonló ipari szabványos palack.


Gordon Ramsay egyébként tavaly tette meg első lépéseit a szeszesital-iparban, amikor szintén az Eden Mill-lel közösen elindította a Six Rivers gincsaládot. A Six Rivers-t Fife egyedi helyi ízei ihlették, az első kiadásból, a Six Rivers: Eden Ginből a limitált sorozat tavaly októberben jelent meg.


Gordon Ramsay a közelmúltban bejelentette, hogy elindítja saját olasz borkínálatát is, a Gordon Ramsay Italian Collectiont, amit a Benchmark Drinks és a neves borász, Alberto Antonini együttműködésével hozott létre.