sört csapol egy férfi egy sötét helyiségben

56 kocsmát látogatott meg egy férfi 12 óra alatt, meg is lett az eredménye

Nagy-Britanniában sportot űznek egy nagyon furcsa rekord megdöntéséből. A legújabb csúcsot a napokban hitelesítették.Június elején hitelesítették Gareth Murphy február 5-i rekordját, így a walesi informatikai szakember bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe - olvasható a thedrinksbusiness.com minapi cikkében. Murphy nem kisebb tettet hajtott végre, mint hogy egy nap alatt 56 különböző kocsmában fogyasztott Cardiff városában.

A 24 órás kocsmába járás népszerű sport a szigetországban, a legutóbbi rekord ugyanis alig fél évet élet, az angol Matt Ellis ugyanennyi idő alatt 51 sörözőbe jutott el 2021 októberében.

Murphy több éve gondolkodott rajta, hogy tudna felkerülni a Guinness dicsőséglistájára, éppen Ellis rekordjának a hírére döntötte el, hogy ebben a kategóriában fog próbálkozni. Már a helyszínválasztással sokat tett az ügy érdekében, a walesi főváros központjában 300 italmérés működik valamivel több, mint 1 négyzetkilométeres körzetben. Nem csoda, hogy nem is maxolta ki a rendelkezésére álló időt: reggel 10-kor ült be az elsőbe és alig 12 órával később már be is fejezte a túrát.

A fiatalember egyébként jellemzően nem sört ivott a rekordkísérlet alatt, abból összesen mindössze 1 liter csúszott le (és abból is csak egy pohár volt Guinness), a legtöbb helyen üdítővel enyhítette szomját.