söröskorsót ábrázoló lámpa, fekete háttér
Fotó: Brad / Unsplash

Meglepőt lépett egy sörgyár és ez nem csak a sörivókat érinti

Egyedülálló projektbe kezdett az egyik nagy sörgyár.Szó nincs arról, hogy sörrel feltöltött medencében lehet majd fürdőzni, de majdnem olyan jó lesz – e szavakkal vezette fel a Guinness legújabb ötletét a thedrinksbusiness.com. Az 1759-ben Arthur Guinness által alapított sörgyár valóban világraszóló projektbe kezdett eredeti telephelyén, a Dublinban található St. James’s Gate főzdében.

A St. James Gate-et Arthur Guinness eredetileg évi 45 fontért (mai árfolyamon 21 ezer forint) bérelte 9000 évre (később a gyár tulajdonába került). 1886-tól sokáig ez volt a világ legnagyobb sörgyára (akkor évi 1,2 millió hordót termeltek), ma már „csak” a világ legnagyobb stout típusú söröket gyártó üzeme.

Login • Instagram

Ez továbbra is így marad, viszont a tervek szerint új funkciókkal is bővül. A Ballymore ingatlanfejlesztő céggel karöltve a Guinness 300 lakást alakít ki a St. James’s Gate-en, vagyis a rajongók közvetlenül kedvenc sörfőzdéjük mellé költözhetnek. Az apartmanokon kívül lesz szálloda, közösségi tér és piac is, de 2000 biciklis parkoló is kialakításra kerül.

Login • Instagram

Egyelőre pontos dátumok még nincsenek, de aki szeretett sörgyára közelébe kíván költözni, annak jó lesz figyelnie a híreket. Minden valószínűség szerint sok másik rajongóval kell majd megküzdenie a helyekért. És persze azokkal is, akik nem a Guinness miatt költöznének oda, hanem mert tetszik nekik a képek alapján igen látványosnak ígérkező – és a fejlesztők állítása szerint fenntartható módon üzemeltetett – új városrész.