átlátszó füles pohár benne fehér folyadék, zöld növény és sárga citrom
Fotó: PuzzlePix

Egy nap, egy recept: gyömbéres kakukkfűtea, de nem úgy tea, ahogy gondolod

Forró téli ital, amiben nem a hagyományos értelemben vett tea van, de éppen ettől olyan izgalmas.



Hozzávalók

  • 25 g friss gyömbér
  • 600 ml víz
  • 1 citrom
  • 2 ág friss kakukkfű
  • 3 evőkanál méz
  • Original Tatratea

Így készül

  1. A friss gyömbért felszeleteljük és tízpercen át vízben főzzük. Levesszük a tűzről, leszűrjük, majd kissé hűlni hagyjuk.
  2. Ezalatt poharakba citromkarikákat teszünk, melyekre mézet csorgatunk, és mellé tesszük a kisebb részekre szedett kakukkfűágacskákat.
  3. Ezt felöntjük a gyömbérfőzettel, s egy-egy cent Tatrateával koronázzuk. Forrón fogyasztjuk.