nő ül az ablakban

Ne dobd ki, inkább tedd az ablakba, távol tartja a hangyákat a lakástól!

A módszer konyhában, éléskamrában, kertben egyaránt könnyen alkalmazható.

Több módszer is létezik arra, hogy a hangyákat távol tartsad az ételektől, konyhától és úgy általában az egész lakástól. A hunker.com által bemutatott, általunk az alábbiakban ismertetett megoldás azért emelkedik ki a többi közül, mert semmi extrán beszerzendő eszközt nem igényel. Sőt éppenséggel egy máskor a szemétbe dobott „melléktermék” fog kisegíteni.

Bemutattuk már, mi mindenre jó a lefőzött kávé után visszamaradó zacc, akkor azonban még nem tudtuk, hogy a hangyák ellen is bevethető. Megoszlanak a vélemények, hogy a szagát nem szeretik, vagy kárt tesz a szerveikben, az azonban bizonyos, hogy a hangyák messzire elkerülik a kávézaccot.

A legjobb, ha frissen főzött kávé zaccát használod, mert akkor bármelyik eset álljon fenn, mindenképpen működni fog a dolog. Szórd az ablak- és ajtónyílások közelébe, illetve oda, ahol a hangyák bemennek a lakásba. Ha félsz, hogy a kávé foltot hagy, tegyél alá papírt, szalvétát. Az illat gyorsan elillan, ezért pár naponta cseréld, valószínűleg ennél úgyis sűrűbben iszol kávét.

A trükk a kertben is működik, ha nem szeretnéd, hogy a hangyák megmásszák a növényeidet, szórd körbe a törzsüket, szárukat zaccal. Mivel a csigák sem szeretik, ők sem fognak jönni!