lány sárga üdítőt iszik

4 egyszerű módszer, amivel hűtőszekrény nélkül is gyorsan lehűtheted az italod

Kiránduláson, strandon egyaránt alkalmazható, egyszerű módszereket mutatunk be.


Kirándulás, strandolás közben a nagy melegben különösen jól esik pár hideg korty. A gond csak az, hogy a hűtőt, de olykor még a hűtőtáskát sem tudod magaddal vinni. Aggodalomra semmi ok, más megoldás is létezik az ital gyors lehűtésére. A thekitchn.com közel egy tucatot szedett össze a különböző trükkökből, mi az alábbiakban az általunk leghasznosabbnak gondoltakat mutatjuk be.

Mozgó víz

A víz általában egy jó hűtőközeg, hatékonyságát pedig csak fokozza, ha folyamatosan mozgásban van. Ha van a közeledben egy patak vagy egy folyó, akkor ez máris adott, egyszerűen be kell lógatni a hűtendő palackot a vízbe. Kicsit bonyolultabb, ha nincs folyó, ekkor neked kell gondoskodnod az állandó mozgatásról. Tedd az üveget egy vödörbe vagy lavórba, engedj rá vizet és kevergesd, amíg az ital el nem éri a kívánt hőfokot.

Törölköző

sz\u00fcrke, z\u00f6ld \u00e9s piros t\u00f6r\u00f6lk\u00f6z\u0151k

Fotó: Cut Collective / Unsplash


A törölközők és egyéb rongyok jó hőszigetelők, vagyis nehezebben engedik át a hideget és meleget egyaránt. Vizezz be egy törölközőt és csavard bele a palackot. Hűtésre is alkalmas, illetve lassabban melegszik fel a hideg üveg.

Újságpapír

Rosszabb hatásfokkal, de konyhai papírtörlő és az újságpapír is tudja azt, amit a törölköző. Mártsd őket vízbe és aztán mehetnek a palack köré. Ha árnyékos, szeles helyre teszed őket, akkor tovább fejtik ki jótékony hatásukat.

Föld

A föld valamivel mindig hűvösebb, mint a levegő. Áss egy gödröt, tedd bele a palackokat és temesd be őket. Minél lejjebb ásol, annál hatékonyabb lesz a hűtés, viszont az sem baj, ha a palackok nyaka azért kilátszik, hogy megtaláld őket, ha megszomjaztál (esetleg jelöld meg a helyet valamivel).