boros poharak, sajt és szalámi
Fotó: Hilltop

Töltsd tele a húsvét poharát a Hilltoppal!

A húsvét, ahogy az elnevezés is mutatja, hagyományosan az ünnepet megelőző böjt megtöréséről szól, amikor előkerülnek a legjobb falatok, és hű kísérőik, a legjobb italok. Természetesen nem hiányozhat az asztalról a minőségi bor sem. Olyannyira, hogy ilyenkor készül a tradicionális borleves is.


Előkerülnek az üde fehérborok

Nincs ünnep bor nélkül. Egy jól megválasztott tétellel mondunk áldomást, kísérjük le a gondosan elkészített falatokat, amiknek egyben az élvezeti értékét is emeljük, és persze tökéletes belépőül szolgál akkor is, ha vendégségbe megyünk. Márpedig megyünk, mivel a húsvét igazi „vándorünnep” - nemcsak időpontját, de szokásait tekintve is, hiszen elérkezik a baráti, rokoni látogatások ideje.

feh\u00e9r bor asztalon, h\u00fasv\u00e9ti d\u00edszek

Fotó: Hilltop


A mulatozás tulajdonképpen már nagycsütörtökön, az utolsó vacsora napján elkezdődik. A néphagyomány szerint ekkor még paraj kerül az asztalra, mellé pedig a tavasz üde dallamait visszhangzó nedűk.

Ideje megismerkedni (ha eddig még nem tettük) a ropogós újborokkal, például a könnyű és aromás Hilltop Irsai Olivérrel, amiből akár a fehérboralapú, illatos fűszerekkel készülő nagypénteki borlevesbe is kerülhet.

Nagyszombaton debütál a tormával és foszlós kaláccsal körített húsvéti sonka, ami aztán három napon keresztül terítéken is marad. Remek kiegészítője lehet egy komplexebb tétel, például egy tartalmas Hilltop Neszmély Chardonnay, az elmaradhatatlan tojás pedig jól harmonizál az ásványosabb felhangokkal, amiket mondjuk egy kiegyensúlyozott aromapalettájú Hilltop Neszmély Olaszrizling kínál.

​Pezsdítő párosítások

b\u00e1r\u00e1nyh\u00fas

Fotó: Max Delsid / Unsplash


Húsvét vasárnap természetesen a bárányé a főszerep. Bár a választás alapja az elkészítés módja, egy könnyű Hilltop Neszmély Pinot Noir Rosé ideális kísérőül szolgálhat bármilyen ízvilághoz. A húsvéthétfőn kopogtató locsolkodókat eleink már egy jóval egyszerűbb fogással, rántott csirkével várták.

Bár manapság inkább megmaradunk a csokitojásnál, ahogy a jeges víz is parfümmé szelídült, egy pezsdítő és kacér Hilltop Neszmély Merlot Roséból készült illatos fröccs kijár az érkezőknek.

eper kivi sajtok \u00e9s narancs

Fotó: Kate Hliznitsova / Unsplash


Aki pedig nem ápolja a hagyományokat, inkább kiszabadulna egy kicsit a négy fal közül, annak remek útitársa lesz a Hilltop Gyöngy, amely kellemes felfrissülést ígér a természetjárónak. Ki ne maradjon a piknikkosárból!