szakállas férfi két oklevelet tart a kezében

Történelmi siker

Fotó: Horinzont

​Dupla(!) aranyéremmel tarolt a magyar sör a világversenyen

Taroltak a magyar sörök a Távol-Keleten: "New England IPA" kategóriában dupla aranyérmet, "American IPA" kategóriában egy aranyérmet nyert egy-egy tétel az Asia Beer Challenge-en, Ázsia legrangosabb sörversenyén.


A magyar piacon prémium söreiről már jól ismert magántulajdonú Horizont Brewing az első magyar kisüzemi sörfőzde, amely az Asia Beer Challange-re nevezett mindkét sörével aranyérmeket nyert. A többszörös nemzetközi díjnyertes sörfőzde rendszeresen nevezi söreit nemzetközi megmérettetéseken, így rutinos résztvevőnek számít ezeken a versenyeken. A most elnyert dupla aranyérem azért is különleges, mert a nívós versenyen New England IPA kategóriában nem ítéltek oda más terméknek vagy gyártónak aranyérmet. A dupla aranyérem után már csak ezüstérmeket osztottak ki.

A New England IPA sörért még azok is megőrülnek, akik nem szeretik az IPÁ-kat.


A budapesti kis sörfőzde élen jár az innovációban, amely a különböző, komplex fogyasztói igények kielégítésének egyik fontos eszköze. A fiatal, kreatív sörfőzőik célja, hogy kompromisszumoktól mentesen, folyamatosan megújulva olyan ízeket alkossanak, melyek mindig tartogatnak meglepetést.

Minden főzet egy újabb kaland, egy újabb felfedezés és kivétel nélkül csak természetes alapanyagok felhasználásával készül.

Minden sörnek megvan a maga helye: a legmagasabb szintű gasztronómiában is kiemelkedő étel-ital párosításokat alkottak már söreikkel, de a legjobb baráti sörözésekhez, akár egy hétköznapi estén is jó választás lehet egy-egy Horizont sör minden sörkedvelő számára. A fogyasztók rugalmas kiszolgálása érdekében a termékeik bárki számára széleskörben és egyszerűen elérhetők országszerte, a nagyobb szupermarketek üzleteiben. Webshopjukból pedig akár 1-2 napos szállítási határidővel is eljuthatnak söreik a fogyasztókhoz.

Az állandóan elérhető szortiment mellett a főzde évente közel 30 féle új sört készít. Sikereit elsősorban az alkalmazott modern technológiának, a legmagasabb minőségű, természetes alapanyagok és összetevők alkalmazásának köszönheti. Kreatív csapatával és termékeivel rugalmasan alkalmazkodik a gyorsan változó fogyasztói szokásokhoz, valamint az új söripari irányzatokhoz is.

A sörök sokszínűségét igazi kuriózumok is jellemzik, mint például a limitált mennyiségben készült Margherita Pizza Gose, amellyel nemrég debütált a márka.


Tudni akarod, mi az a Gose? A leghippibb sör izgalmas történetét itt írtuk meg.

A terméket olyan felfokozott fogyasztói várakozás előzte meg, hogy a sörrajongók egy hét alatt megvásárolták a rendelkezésre álló készleteket. Szintén egyedi termékfejlesztés a Night Shift hordóérlelt sörök szortimentje, amely a szuper prémium kategóriájú sörök kínálatát gazdagítja. Ezek magas alkoholtartalmú stout és barley wine típusú sörök, amelyeket legalább 6 hónapig, párlatos hordókban érlelnek és minden évben, így 2021-ben is október-novemberben kerülnek piacra többféle változatban.

„Gyártóként abban hiszünk, hogy a beltartalom mellett a külső megjelenés is fontos hozzáadott értéke prémium termékeinknek, ezért az alapszortimentünk címkéit egy fiatal, tehetséges magyar művész festményei díszitik" – osztja meg gondolatait Ottó Gábor, ügyvezető.

A komplex fogyasztói élmények további bővítéséhez nemrégiben egy új, egyedülálló kreatív dizájnnal megálmodott taproom-ot is nyitottak, amellyel a márka főzdetúra élményprogramja egy kóstolóteremmel válik teljessé. A sörkedvelők örömére a Horizont október elején nagy sikerrel vett részt a beerporn.hu, Nyitott Főzdék Napja rendezvényén, amely rengeteg látogatót vonzott a főzdetúra program.

Ottó Gábor elmondta: „Különösen büszkék vagyunk rá, hogy többszörösen díjnyertes kisüzemi főzdénk termékeire egyre nagyobb a hazai érdeklődés és egyre szélesebb körben elérhetők már országszerte. Nagy siker és elismerés, hogy söreink elsőként kerültek fel a Budapestről induló Wizzair járatokra is. A termékinnovációval együtt jár és nagyon fontos törekvés, hogy termékeink exportképesek legyenek, és megállják a helyüket a nemzetközi versenyben, a külföldi piacok termékei között is. A megbízhatóan magas és stabil minőségben előállítható főzetek készítését saját laborunk is segíti. Legfontosabb törekvésünk és küldetésünk azonban továbbra is az, hogy fogyasztóink számára egyedülálló élménnyé, kifinomult ünnepi pillanatokká varázsoljunk akár egy hétköznapi sörözést is."