II. Erzsébet királynő rózsaszínben
Fotó: Shaun Jeffers / Shutterstock

Íme a ruhadarab, amit II. Erzsébet királynő 1952 óta mindenhova magával visz

Számos furcsa szabály létezik a királyi házban, amiket II. Erzsébet királynőnek és a család tagjainak be kell tartaniuk, amikor külföldre utaznak.


A minap a mirror oldalán egy érdekes cikkre bukkantunk, ami bemutatta Őfelsége II. Erzsébet királynő és családja egészen hihetetlen utazási "kiegészítőit". Íme!

Ez is érdekelhet: Mit eszik II. Erzsébet királynő egy nap alatt? Mutatjuk!

brit kir\u00e1lyi csal\u00e1d, II. Erzs\u00e9bet kir\u00e1lyn\u0151

Fotó: Lorna Roberts / Shutterstock


Egy átlagos királyi körúton a Windsor-ház tagjai különféle ételeket és italokat szoktak megkóstolni. Ez biztonsági szempontból aggályos, hiszen a kóstolgatások bőséges lehetőséget adnak arra, hogy valaki megpróbálja megmérgezni a család tagjait.

Buckingham-palota  \u00e9s emberek el\u0151tte

Fotó: Debbie Fan / Unsplash


Ez az oka annak, hogy a Buckingham-palota előkelő lakóinak egyes tagjai, például Károly walesi herceg és Kamilla cornwalli hercegné úgy döntöttek, hogy minden útra magukkal viszik kedvenc italaikat.

A hírek szerint Károly herceg a gin tonicot kedveli a legjobban, Camilla pedig általában a vörösbort részesíti előnyben.
h\u00fasos \u00e9tel t\u00e1ny\u00e9ron, kan\u00e1l

Fotó: jirayu koontholjinda / Unsplash


Az ételmérgezésekhez kapcsolódik a következő szabály is. Az utazások egy másik súlyos kockázati tényezője ugyanis a családtagok esetleges megbetegedése.

A probléma orvoslásának érdekében a friss vérkészlet elengedhetetlen tartozéka a körutaknak.

II. Erzsébet brit királynő 2015 óta már nem utazik repülővel, így ő felhagyott ezzel a szokással, ám Vilmos cambridge-i herceg és Károly walesi herceg továbbra is fenntartják a bizarr hagyományt.

II. Erzs\u00e9bet brit kir\u00e1lyn\u0151 hint\u00f3ban \u00fcl

Fotó: Mark de Jong / Unsplash


A frissen "lecsapolt" vér mellett természetesen egy orvos is mindig csatlakozik a túrához, hogy egy esetleges vészhelyzet esetén azonnal segíteni tudjon a királyi család tagjain.

gyergy\u00e1k egym\u00e1s mellett

Fotó: Eli Solitas / Unsplash


Ezenfelül Őfelsége poggyászából sosem maradhat ki a sima fekete kosztüm, arra az esetre, ha egy családtag pont az utazás alatt hunyna el.

A nem mindennapi szabályt 1952-ben hozta II. Erzsébet királynő, amikor VI. György brit király meghalt. A fiatal királynő ugyanis pont akkor volt kenyai körútján, amikor a tragédia bekövetkezett, ám nem volt nála semmilyen "gyászruha". Amikor a királynő gépe visszaérkezett a londoni repülőtérre, azonnal vittek neki megfelelő ruházatot, hogy a fedélzeten átöltözhessen és már feketében léphessen Anglia földjére (lásd lenti kép).

Login • Instagram

Login • Instagram