II. Erzsébet királynő és Kate Middleton
Fotó: WPA Pool / Getty Images

Villámgyorsan törvényt kellett módosítani II. Erzsébet királynő miatt

Ha II. Erzsébet királynőről van szó, akkor az Egyesült Királyság polgárai és törvényhozói nem ismernek határokat. Most még egy törvényt is megváltoztattak a kedvéért.


II. Erzsébet angol királynő nevéhez hamarosan egy újabb történelmi esemény köthető majd, az ünnepségre pedig egészen hihetetlen módon készülnek az Egyesült Királyság törvényhozói.

Ez is érdekelhet: Mit eszik II. Erzsébet királynő egy nap alatt? Mutatjuk!

egy kocsma s\u00f6rcsapja

Fotó: Andrea Mininni / Unsplash


Az angolok számára a bárba járás már eggyé vált a brit kultúrával. Bizonyítékra lenne szükséged? Június 2. és 5. között II. Erzsébet királynő platina jubileuma zajlik, vagyis az uralkodó ekkor ünnepli Trónra lépésének 70. évfordulóját. Az alkalmat sokféleképpen megünneplik majd, többek között egy extra munkaszüneti nappal és egy sütőversennyel is.

De ez még nem minden: hűséges alattvalóinak további jutalomként a kocsmák nyitvatartási idejét is megváltoztatták.
emberek \u00fclnek egy kocsm\u00e1ban

Fotó: Luca Bravo / Unsplash


Június 2. és 4. között tehát az angliai és walesi kocsmák - amik általában 11 óráig tartanak nyitva - a kormány javaslata értelmében hajnali 1 óráig fogadhatják majd a szomjas vendégeket.
londoni utca z\u00e1szl\u00f3kkal

Fotó: Mike Benna / Unsplash


Kit Malthouse, az Egyesült Királyság rendészeti minisztere kijelentette, hogy a munkaidő meghosszabbítását a 2003-as engedélyezési törvény 172. szakasza teszi lehetővé, amiben az áll, hogy a „kivételes nemzetközi, nemzeti vagy helyi jelentőségű” eseményeken ilyen változtatások eszközölhetők – írja az Food and Wine.

A királynő 90. születésnapján Harry herceg és Meghan Markle esküvőjén, valamint a világbajnokságon is hasonló nyitvatartási változásokat rendelt el a brit kormány.
Erzs\u00e9bet kir\u00e1lyn\u0151 egy hint\u00f3ban

Fotó: Mark de Jong / Unsplash


A platina jubileum egy történelmi esemény, ezért nagyon fontos, hogy az ország különleges módon ünnepelje meg

- nyilatkozta Malthouse az Independent magazinnak. "Ez a változtatás lehetővé teszi az angliai és walesi családok, barátok és közösségek számára, hogy Őfelségére koccintsanak, és megemlékezzenek országunknak tett hihetetlen szolgálatáról." - tette hozzá.

n\u0151k koccintanak s\u00f6rrel

Fotó: Drew Farwell / Unsplash


A rendkívüli változtatás a létesítmények szórakoztatási engedélyére is vonatkozik. A britek tehát nem csak a szokásosnál tovább mulathatnak, de közben pokolian hangosak is lehetnek. Csak feltételezhetjük, hogy a királynő csendesebb ünneplést rendez majd.