II. Erzsébet királynő és Kate Middleton
Fotó: WPA Pool / Getty Images

Egy igen megosztó ital bukkant fel II. Erzsébet otthonában

A platina jubileum kapcsán még a szokottnál is nagyobb figyelem irányul II. Erzsébet életére. A rajongók meg fognak lepődni a legújabb sztorit olvasva.


II. Erzsébet platina jubileuma alkalmából (éppen 70 éve, 1952-ben lépett a brit trónra) az osztrák falstaff.at bekukkantott a királynő éléskamrájába. Az aligha meglepő hogy a Buckngham palotában találni például pezsgőt, nem kevesebb, mint 8 Champagne-ház (Bollinger, Mumm, Krug, Lanson, Louis Roederer, Moët & Chandon, Pol Roger, Veuve Clicquot) palackjai várják behűtve, hogy felpukkantsa őket a személyzet.

​II. Erzsébet köztudottan édesszájú, így természetesen a legkiválóbb csokoládé-manufaktúrák bonbonjai is mindig kéznél vannak, a Charbonnel & Walkers anno például kifejezetten VII. Eduard király (Erzsébet dédapja) biztatására nyitott boltot a londoni Bond streeten.

Az viszont már jóval meglepőbb, hogy mindig akad otthon paradicsomszósz, tabasco és – most kapaszkodj meg – kóla is. A bevezetőben említett falstaff írója mindazonáltal valószínűsíti, ez inkább a vendégek miatt van bekészítve, a 96. születésnapját idén ünneplő királynő aligha fogyaszt sűrűn a készletből.

És hogy miért megosztó a kóla. Cikket is írtunk már a témával kapcsolatban és újabban az is kiderült, nem elég hogy a diétás változatok sem annyira diétásak (nem csak a cukor hizlal), de még a vesét is károsíthatják.