egy férfi és egy nő kabátban állnak a szabadban
Fotó: www.facebook.com/jackfall

Tótágas, rózsabimbó, pillangó legyen veletek!

Január 5-én délután a hazai borszerető közönség egyszerre némult el a szomorú hír hallatán: autóbalesetben életét vesztette Burger Ottilia és Jandrasics Gábor. Rájuk emlékezünk.


A Jackfall Bormanufaktúra 2001-ben alakult, ekkor még Villány volt a székhely. Két évvel később, egy sváb parasztház megvételét követően költöztek át a közeli Kisjakabfalvára, amely épületet azóta is csinosítják. A pajtaszínből az évek alatt csodálatos borászat lett, az épületből vendégház, a terület szépen lassan 13,5 hektárosra cseperedett. A nagyrészt Kisharsányban és Nagytótfaluban található területekre merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon és syrah került; a palackok fantázianevei – Gesztenyés, Cseresznyés, Pillangó – egy-egy területet takarnak.

A növekedés mellett egy dologról sosem feledkeztek el: a cél mindig is a legmagasabb minőségre való törekvés volt. 2014-ben a pincészet Grand elnevezésű tétele a hónap bora lett a VINCE Magazinban, 2020-ban a VinAgorán hozta el a Pillangó a borverseny legjobb cabernet sauvignonja kitüntető címet.

A borok magas minősége azonban nem minden, Kisjakabfalván egy egész kis élménykomplexumot sikerült létrehozni. "Számtalan okot tudnánk mondani, hogy miért érdemes hozzánk, a Jackfall Bormanufaktúrához ellátogatni... Az ég szinte mindig csillagos, egész nap csend van, az itt készült ételek ízletesek és ágyaink “állati” kényelmesek" - írták egy korábbi Facebook-bejegyzésben.

Jandrasics Gábor ügyvezetőként és társtulajdonosként tartotta szemét a borászaton és a borokon, figyelt a vendégek és a munkatársak jólétére, párja, Burger Ottilia a kereskedelemért volt elsősorban felelős; mindkettőjük odaadó és szeretetteljes munkája kellett ahhoz, hogy azzá válljon a Jackfall Bormanufaktúra, ahogyan most ismerjük. Mindketten a Villányi borvidék és a hazai boros élet megkerülhetetlen tagjai voltak, örök életkedvükkel, optimizmusukkal számtalan embernek lopták be magukat a szívébe. Legyen nekik könnyű a föld!