
Életeket mentett a 2. világháborúban a fura ital, ami most jön éppen divatba
Ha fontos az egészséged, de már unod a kapszulás vitaminokat és a műízű étrend-kiegészítőket, akkor imádni fogod a világban egyre nagyobb népszerűségnek örvendő szuper egészséges japán aojiru italt.
Olvasd el ezt is! Az étel, ami tele van baktériummal, de egészséges
Mi az aojiru?
Fotó: akiyoko / Shutterstock
Az aojiru egy hagyományos japán zöldségital, amit kelkáposztából és árpafűből készítenek.
A zöld színű juice-t legelőször egy japán orvos, Niro Endo készítette a II. világháború alatt, amikor az ország élelmiszerhiánnyal küzdött. A doktor különböző zöldségeket turmixolt össze a kelkáposztával, a nehéz időket ennek az italnak a segítségével vészelte ő és a családja. Később aztán rájött, hogy az aojiru a megelőzésre is kiváló, hiszen az immunrendszert is erősíti - írja a nutribraniac oldala. Felmerülhet benned a kérdés, miként segíti a szervezetedet az ital? Mutatjuk is!
1. Tápanyagokban gazdag
Fotó: Rido / Shutterstock
Változatos összetevőinek köszönhetően az aojiru nagyon gazdag tápanyagokban és antioxidánsokban. Érdekesség, hogy több kalciumot tartalmaz, mint a hagyományos tej és ötször több vas van benne, mint a brokkoliban.
2. Fogyás
Az anyagcserét fokozó képességének köszönhetően megkönnyíti a fogyást. Tápanyagban gazdag, ezért tökéletes kiegészítője lesz az étrendednek.
3. Erősebb immunrendszer
Fotó: Gian Cescon / Unsplash
A japán zöld juice segít a vérképzésben, a méregtelenítésben, a sebgyógyulásban és a rák megelőzésében is.
Sőt, ha az aojiru még ashitaba füvet is tartalmaz (nálunk por verzióban kapható), akkor segít a magas vérnyomás csökkentésében és a gyulladások enyhítésében is.
Hogyan fogyaszd?
Ha sikerül egy itthoni boltban felkutatnod, vagy online beszerezned az aojiru port, akkor pár perc alatt elkészítheted az italt: csak hideg vizet kell a por mellé keverni és már kész is van az aojiru. Ha keserűnek érzed, akkor keverd össze tejjel és adj hozzá cukrot is.
Így készítsd el otthon
Fotó: AB-7272 / Shutterstock
Az elkészítéséhez csak pár összetevőre lesz szükséged, íme!
Hozzávalók
- 1 csokor spenótlevél
- 1 csokor kelkáposztalevél
- 1 evőkanál búzafű por vagy árpafű
- 1 kis darab gyömbér (körülbelül 3 centiméteres darabka)
- 1/2 hámozott citrom
- Cukor vagy szirup opcionális
Így készül
- Alaposan mossuk meg a zöldségeket.
- Vágjuk őket össze.
- Tegyük az összes zöldséget és a porokat a turmixba.
- Turmixoljuk le őket.
- Adjuk hozzá a gyömbért és a hámozott citromot.
- Hidegen tálaljuk.
- 6 ok, amiért a Japánban olyan sok a 100 évnél idősebb ember - Vince ›
- A profik eszköze: minden, amit tudni kell a japán késekről - Vince ›
- Tévhitek és igazságok a világ legdrágább marhahúsáról - Vince ›
- Gombaegzotikumok, avagy ezeket a japán gombákat kóstold itthon ... ›
- Az étel, ami tele van baktériummal, de egészséges - kimchi recept ... ›