zöld színű ital, spenót a háttérben
Fotó: SherSor / Shutterstock

Életeket mentett a 2. világháborúban a fura ital, ami most jön éppen divatba

A cikkben bemutatott japán ital annyira egészséges, hogy még a legkomolyabb betegségekkel is felveszi a küzdelmet. Ismerd meg és készítsd el!


Ha fontos az egészséged, de már unod a kapszulás vitaminokat és a műízű étrend-kiegészítőket, akkor imádni fogod a világban egyre nagyobb népszerűségnek örvendő szuper egészséges japán aojiru italt.

Olvasd el ezt is! Az étel, ami tele van baktériummal, de egészséges

Mi az aojiru?

z\u00f6ld ital \u00fcveg poh\u00e1rban, z\u00f6lds\u00e9gek

Fotó: akiyoko / Shutterstock


Az aojiru egy hagyományos japán zöldségital, amit kelkáposztából és árpafűből készítenek.

A zöld színű juice-t legelőször egy japán orvos, Niro Endo készítette a II. világháború alatt, amikor az ország élelmiszerhiánnyal küzdött. A doktor különböző zöldségeket turmixolt össze a kelkáposztával, a nehéz időket ennek az italnak a segítségével vészelte ő és a családja. Később aztán rájött, hogy az aojiru a megelőzésre is kiváló, hiszen az immunrendszert is erősíti - írja a nutribraniac oldala. Felmerülhet benned a kérdés, miként segíti a szervezetedet az ital? Mutatjuk is!

1. Tápanyagokban gazdag

egy barna haj\u00fa n\u0151 green juicet iszik

Fotó: Rido / Shutterstock


Változatos összetevőinek köszönhetően az aojiru nagyon gazdag tápanyagokban és antioxidánsokban. Érdekesség, hogy több kalciumot tartalmaz, mint a hagyományos tej és ötször több vas van benne, mint a brokkoliban.

2. Fogyás

z\u00f6ld sz\u00edn\u0171 ital poharakban

Fotó: Alex Lvrs / Unsplash


Az anyagcserét fokozó képességének köszönhetően megkönnyíti a fogyást. Tápanyagban gazdag, ezért tökéletes kiegészítője lesz az étrendednek.

3. Erősebb immunrendszer

egy sz\u0151ke haj\u00fa n\u0151 s\u00e1rga p\u00f3l\u00f3ban

Fotó: Gian Cescon / Unsplash


A japán zöld juice segít a vérképzésben, a méregtelenítésben, a sebgyógyulásban és a rák megelőzésében is.

Sőt, ha az aojiru még ashitaba füvet is tartalmaz (nálunk por verzióban kapható), akkor segít a magas vérnyomás csökkentésében és a gyulladások enyhítésében is.

Hogyan fogyaszd?



Ha sikerül egy itthoni boltban felkutatnod, vagy online beszerezned az aojiru port, akkor pár perc alatt elkészítheted az italt: csak hideg vizet kell a por mellé keverni és már kész is van az aojiru. Ha keserűnek érzed, akkor keverd össze tejjel és adj hozzá cukrot is.

Így készítsd el otthon

z\u00f6ld sz\u00edn\u0171 ital poh\u00e1rban

Fotó: AB-7272 / Shutterstock


Az elkészítéséhez csak pár összetevőre lesz szükséged, íme!

Hozzávalók

  • 1 csokor spenótlevél
  • 1 csokor kelkáposztalevél
  • 1 evőkanál búzafű por vagy árpafű
  • 1 kis darab gyömbér (körülbelül 3 centiméteres darabka)
  • 1/2 hámozott citrom
  • Cukor vagy szirup opcionális

Így készül

  1. Alaposan mossuk meg a zöldségeket.
  2. Vágjuk őket össze.
  3. Tegyük az összes zöldséget és a porokat a turmixba.
  4. Turmixoljuk le őket.
  5. Adjuk hozzá a gyömbért és a hámozott citromot.
  6. Hidegen tálaljuk.