átlátszó pohárban piros folyadék, sárga citromkarikák
Fotó: Alex Lvrs / Unsplash

Egy nap, egy recept: gránátalmás jégkása

Ez a recept is bizonyítja, egy jó jégkásához nem kellenek olyan speciális gépek, amiket cukrászdákban lát az ember. Megteszi egy hűtő is.



Hozzávalók

  • 1 db gránátalma
  • 300 ml vérnarancslé
  • 200 g málna
  • 200 g dinnye

Így készül

  1. A vérnarancs levét facsarjuk ki és töltsük jégkocka tartóba, majd hagyjuk megfagyni 2 órán át a mélyhűtőben.
  2. Közben kézi citromfacsarón facsarjuk ki a kettévágott gránátalma mindkét felét– egy-egy magot díszítésnek hagyjunk meg.
  3. A málnát mossuk meg, a dinnyét pedig a fehér és zöld részektől megtisztítva kockázzuk fel.
  4. A gyümölcsöket tegyük robotgépbe, majd adjuk hozzá a friss jeges vérnarancsot is és zúzzuk jól össze.