Jennifer Aniston mosolyog

Jennifer Aniston esküszik rá, kedvenc reggeli itala miatt ragyog a bőre

Milliók irigykednek az 53 éves színésznő szépségére, aki most bemutatta az egyik reggeli rutinját, amelynek akár köze is lehet a kicsattanó formájához. De tényleg hasznos lenne?

Jennifer Aniston nemrég megosztott egy videót, ahol bemutatja a számára megnyugtató és a kényeztető rituáléját.

A felvétel a Vital Proteins-szel való együttműködés része, amelyben Aniston felsorol pár számára kedves dolgot. Ezek közé tartozik a kutyázás, egy kedvenc lemez, valamint a reggeli kávé, amit egyáltalán nem úgy iszik, ahogyan legtöbben.

Anistonnak egy régi szokása, hogy az ébresztő italába kollagénport kever, hogy megőrizze bőre, haja és körmei szépségét, valamint a csontjai egészségét.

Bár elsőre még jól is hangozhat, nem biztos, hogy mindenkinek ezt kellene csinálnia – figyelmeztet az IN.

A kollagénpor ugyan valóban rengeteg hasznos hatással jár, például kiváló fehérje-, C-vitamin- és hialuronsavforrás is. Bár a Jóbarátok egykori sztárja egy bizonyos márkát használ, ennek ellenére az olcsóbb típusok is tökéletesen hozzák a kívánt eredményt.

Viszont: vannak más, ingyenes módszerek is.

„Egyértelműen nincs szükség drága kollagén-kiegészítőre ahhoz, hogy erős csontokat és egészséges bőrt, hajat és körmöket érjünk el. A kollagéntartalmú élelmiszerek, például a csontleves és a csirkehús fogyasztása segíthet a bevitel növelésében, de a leghatékonyabb módja a kollagénszint növelésének, ha arra koncentrálunk, hogy több olyan élelmiszert fogyasszunk, amelyek támogatják a szervezetünk egészséges kollagéntermelését. Gondoljunk a húsra, halra, tejtermékekre, diófélékre, babra, tojásra, búzacsírára és gyümölcsökre, különösen a citrusfélékre”

— írja egy szakértő az Eating Well cikkében.

Ráadásul: annak ellenére, hogy Aniston rutinja tényleg egy egészséges szokás, mégsem a reggeli kávé a legjobb választás. Kutatók megállapították, hogy az ilyen étrend-kiegészítők hatása könnyen elillan, amennyiben testhőmérsékletnél melegebb folyadékba kerülnek – éppen ezért ajánlatos vízbe vagy turmixba önteni.

Nincsen tehát semmi gond a kollagénporok fogyasztásával, viszont jobban megéri a megfontoltabb étkezés mellett döntened, valamint — amennyiben mégis vásárlásra adnád a fejed — bölcsen felhasználni a kiegészítőt a pénzkidobás elkerülése érdekében.