egy boros palack két üvegpohár háttérben karácsonyfa csillogó díszek

Tudod már, mivel koccintasz karácsonykor?

Fotó: Unsplash / YesMore Content

Nagy karácsonyi borajánló - 1. rész

Beléptünk az Advent heteibe, ideje megtervezni, kinek milyen bort adj ajándékba!


Káli Balázs Öregtőkék Olaszrizling 2020

„Egy gyertya, egy kellemes beszélgetőpartner, egy tányér érlelt sajtokból álló válogatás és egy palack ebből az 50 éves tőkékről szűrt Olaszrizlingből számunkra az idilli állapot” - vallja Káli Balázs.

Fotó: Káli Balázs

Egy igazi klasszikust ajánlunk elsőként a Balaton-felvidéki borvidékről, hazánk legnagyobb bazalthegyének ízeivel. Illatában zöldalma, fehér húsú barack, mezei virágok és egy csipetnyi vanília. A vulkanikus Fekete-hegy szülötteként hordozza annak jellemző jegyeit: a zsíros fekete föld és agyag savanykás, zöldes, valamint a bazalt sós árnyalatait.

Gömbölyű, ízes bor, finom grapefrútos kesernyével és hosszan megmaradó sós ízérzettel.

Megvásárolható itt.

Kedvezményes ünnepi borcsomagok a Söptei Pincészettől

Fotó: Söptei Pincészet

Ajándékozzon hamisítatlan Söptei prémium gasztroélményt szeretteinek kényelmesen és biztonságosan a pincészet webshopjából, vagy céges brocsomagok egyedi ajánlataiért hívja a +36 30 520 8381-es telefonszámot.

Vince csomag

Ahol mindig süt a nap

Fotó: Jackfall Bormanufaktúra

A Villányi borvidéken tevékenykedő Jackfall Bormanufaktúrától akár Vince csomagot is rendelhetsz!

A Vince a "legborosabb" férfinév, amely méltán viseli a Jackfall karácsonyi borcsomagjának nevét. 45.000 Ft helyett mindössze 24.900 Ft-ért juthatsz hozzá ezekhez a páratlan szépségű tételekhez: a csomag tartalma 3 palack Cabernet Franc 2015 és 2017, valamint 3 palack Cseresznyés 2016 és 3 palack Duett 2019.

Kapható itt.

Három füredi bor a karácsonyi menü mellé

Fotó: Villa Gyetvai

Ha karácsony, akkor sokaknál a rántott hal magától értetődő. Ha Balaton, akkor pedig az olaszrizling. A Villa Gyetvai 2020-as Olaszrizlingje a fajtára jellemző aromáknak és feszes savszerkezetnek hála remek választás a fogás mellé.

A borok kaphatóak itt.

Év végi hajrá a Havas&Timár Pincészetnél

Egri sorminta

Fotó: Havas&Timár Pincészet

Az elmúlt időszakban jelentősen megnőtt az export a Havas&Timár Pincészetnél, így az egri borok rajongói jó, ha időben kapcsolnak! A pincészet első házasítása, a tulajdonos kislányáról elnevezett Borcsi Cuvée 2018 bekerült a Külgazdasági- és Külügyminisztérium borválogatásába, ezért a 70%-át lefoglalták - az utolsó palackokra lehet tehát lecsapni mindazoknak, akik időben gondolkodnak. De ezen kívül is már több tétel teljesen kifogyott és néhányból csak az utolsó pár száz palack, vagy utolsó kartonok vannak.

Most érdemes az ünnepi asztalra vagy a céges ajándékra gondolni! Elérhető itt.