kék és fehér mezesek fociznak

Váratlan fordulat a katari foci-VB előtt, a döntés a magyarokat is érinti

A katari labdarúgó VB szervezői egy szabály megváltoztatásával igyekeznek javítani az esemény megítélésén.

2022. november 21. és december 18. között Katarban kerül megrendezésre a világ egyik legjelentősebb sporteseménye, a labdarúgó-világbajnokság. Gyakorlatilag a helyszín kijelölésének pillanatától fogva viták övezik a FIFA, vagyis a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség döntését, arra hivatkozva, hogy a közel-keleti országban komoly gondok vannak például az emberi jogok betartásával.

A szervezők mindent latba vetnek a megítélésük javítása érdekében, a minap például döntés született arról, hogy lazítanak az alkoholfogyasztási szabályokon a VB idejére – írja a thedrinksbusiness.com.

Az emírségbe érkező külföldi szurkolók számára kijelölnek olyan bárokat, illetve a szurkolói zónában olyan büféket, ahol tudnak sört vásárolni.

Bár a magyar válogatott nem jutott ki, ez jó hír az esetlegesen mégis meccsjegyet szerző magyar szurkolóknak is, hiszen itthon elég nehéz elképzelni egy focimeccset sör nélkül. A stadionon belül mindazonáltal továbbra is marad a zéró tolerancia.

\u00e9p\u00fcletek lemen\u0151 napn\u00e1l, el\u0151l v\u00edzt\u00fck\u00f6r

Katar fővárosa, Doha

Fotó: Florian Wehde / Unsplash

A törvényhozókat minden bizonnyal segített jobb belátásra bírni a tény, hogy az esemény egyik főszponzora a Budweiser sörgyár. Az első információk szerint egy korsó sör átszámítva 2600 forintba fog kerülni, az árba beépül egy jelentős „büntetőadó” is, amivel megpróbálják elejét venni a mértéktelen fogyasztásnak.

Bár Katar iszlám ország, 21 éves kor fölött az alkoholfogyasztás a négy fal között nem, csak a nyilvános helyeken tilos. Aki ezt megszegi, az 6 hónap börtönt kockáztat.