kék pólós, hosszú hajú lány fehér bögrét tart a kezében

Mondd meg, milyen kávét iszol, és mi megmondjuk, jó-e az anyagcseréd!

Érdekes összefüggésre bukkantak amerikai kutatók a kávéfogyasztási szokásaink és az anyagcserénk kapcsán. Jó ha tudod, mert így egyszerűen megfigyelheted magadat.


A dailycoffeenews.com a minap szemlézte az amerikai Northwestern University tanulmányát, amiben a szerzők arra jutottak, oka van annak, hogy valaki a fekete ávét és az étcsokit szereti. Marylin Cornelis professzor és csapata szerint

a preferenciáink genetikai eredetűek

és összefüggésben vannak a szervezetünk anyagcseréjének „milyenségével”. A publikációjukban azt írják, általában azok szeretik a keserűbb feketekávét és az étcsokoládét (a tejcsokoládéval szemben), akiknek gyorsabb az anyagcseréjük.

Ugyanez a csapat egyébként 2018-ban azt is kiderítette, hogy azok (is) szeretik a feketét, akik az energialöket (és nem más rituálé) miatt isszák a kávét, a keserű ízt ugyanis a felpörgető koffeinhez társítják.