cappucino egy piros csészsében

Kávérajongók, figyelem: egy apró trükkel új szintre emelték a kávézás élményét

Ha a kávé szerelmese vagy, akkor most jól figyelj: a cikkben szereplő finomság biztosan a te bakancslistádra is felkerül majd.Cortado, macchiato, americano és flat white. Akármelyik is legyen a szíved csücske, most biztosan elfeledkezel róla egy kis időre, ha megtudod, milyen formabontó módon gondolták újra az eszpresszót.

Ezt is olvasd el: Az 5 legnagyobb tévhit a kávé egészségügyi hatásairól


A mashed oldala számolt be róla, miszerint a híres japán barista Katsuyuki Tanaka igazán egyedi módon gondolta újra az eszpresszó fogalmát. A tokiói kávézó-tulajdonos kávébabból, vízből, tejből és egy kis cukorból készített egy "ehető eszpresszót", amit nyugodtan magaddal vihetsz a zsebedben, hogy a nap folyamán egy kis plusz energiához juss.


A rendhagyó eszpresszó falat elkészítése egyébként egy véletlennek köszönhető. Tanaka még a pandémia előtt szeretett volna Amerikában is terjeszkedni, ám a vírus meghiúsította a terveit. A baristát nagyon frusztrálta, hogy a projekt nem valósult meg, illetve, hogy az emberek nem tudták megkóstolni az általa készített mennyei kávékülönlegességeket, ezért nem hagyta annyiban a dolgot.


Ekkor támadt az az ötlete, hogy létrehozza ezeket a hordozható, szilárd kávés szeleteket, amiket egyfajta "névjegykártyaként" bármikor előhúzhat majd a zsebéből, hogy elkápráztassa velük az embereket.


A kávé ízű szeletek egyébként pont úgy néznek ki, mint egy sima csokoládé szelet, ám amikor megkóstolja az ember, akkor szembesül az eszpresszó gazdag és füstös ízvilágával.


Tanaka találmánya az "EXPERIENCE coffeedust" fantázianevet kapta, jelenleg sajnos csak a tokiói Bear Pond Espresso nevű kávézójában lehet kapni.

A kézzel készített finomságokat a polcra kerülésük után általában kevesebb mint egy óra alatt elkapkodják az emberek...