Férfi kéz szürke edényt tart a kezében, a fehér asztalon egy átlátszó kancsó

Szeptember 29-e a kávé világnapja

Fotó: Presspirit

Megtöltik kávéval az Akváriumot október első vasárnapján

Szeptember 29-én ünneplik számos országban a kávé világnapját. Magyarországon kilencedik alkalommal fognak össze a szakma képviselői, és október 3-án, vasárnap hatalmas kávézóvá alakul az Akvárium Klub hallja.


A kezdő és tapasztalt kávéínyencek kiváló minőségű, különleges (specialty) kávékkal találkozhatnak október első vasárnapján az Erzsébet téri Akváriumban. A kávé világnapja apropóján életre hívott eseményen hazai Michelin-csillagos éttermek kávés partnerei közül többen is jelen lesznek a rendezvényen. Csúcsminőségű arabica fajtákból készülnek a korlátlanul kóstolható espressók, filteres kávék és tejes kávéitalok.

A hidratálás nagyon fontos a kávék fogyasztásakor, ezért a szervezők ingyenesen biztosítják a szűrt vizet a rendezvényen. Több mint százféle kávéból válogathat és kóstolhat a közönség, az extra erős koffeinbombáktól a lágy pörkölésű, citrusos csúcskávékig. Ha ez nem volna elég, lesznek kávékoktélok, izgalmas kínai teák és növényi tejalternatívával készülő desszertek is a belépő árában.

Egy belépővel minden korlátlan kóstolás

Fotó: Presspirit


Minden eddiginél több kiállítóval, rengeteg újdonsággal és izgalmas programokkal készülnek a szervezők, szerepet kap a fenntarthatóság, a környezettudatosság és zaccművészet is a festővásznon.

Kiállítók: Alpro, CrackerJack Coffee Roasters, Daisuke Café & Beans, Extra Coffee, Goosebumps.Coffee, Impresso Micro Roastery, KTRL coffee roastery, Liquid Gold italkereskedés, Lucky Cap Micro Roastery & Coffee Conception, Molnár Barista Coffee, PlaccOn - Az online vendéglátó szoftver, Sproud, Steamhouse, Ye Tealeaves

A szervezők programokkal is készülnek, verseny és előadások is zajlanak a budapesti kávés fesztiválon. A fenntarthatóságot szem előtt tartva a vendégek érkezéskor újrahasznosított kávéspoharat kapnak, amit a standoknál becserélhetnek és haza is vihetnek.

Azoknak is érdemes csatlakozni a Kávé Napjához, akik eszközöket, kiegészítőket szeretnének vásárolni a tökéletes otthoni kávéélményhez. Csúcsminőségű kapszulás kávék, szemeskávé-különlegességek, háztartási kávés eszközök is helyet kapnak a standokon. Az első száz vendég meglepetés ajándékban részesül, érdemes tehát minél korábban érkezni.

A nap során szakmai előadások, bemutatók és a pénzdíjas Coffee Day Blend Building Bajnokság is várja az érdeklődőket, ahol a versenyzők megalkotják a Kávé Napja kávéblendet. Sőt, a kávé a művészeket is megihleti, így a kiállítótérben képzőművészeti alkotásokkal is találkozhat a közönség – a festéket ezúttal a kávé helyettesíti Czirok Róbert Kávé és bor a festővásznon minikiállításán.

A színpadi beszélgetések során téma lesz a kávévilág a pandémia alatt és után, a hazai piac változásai, trendek és túlélési stratégiák kávézók és pörkölők számára. Lehet-e kapszulás egy specialty kávé, és miért érdeklődik egyre több barista az artizán teák iránt - erre is kapunk válaszokat.

A kávérajongók mellett a szakmabelieket is várja a Kávé Napja, amely az idei év legnagyobb hazai kávés eseménye.

Az online elővételben (2000 Ft) és a helyszínen (2500 Ft) megvásárolható belépő a programokon való részvétel mellett a korlátlan kóstolást is tartalmazza a standoknál, valamint a szűrt vizet.

Elővételes jegyvásárlásra online van lehetőség, a rendezvény ideje alatt korlátozott számban értékesítenek belépőket.

Facebook: https://www.facebook.com/events/851502615570957

Web: www.kavenapja.hu