Szuper egyszerűen elkészíthető a kávé, amit refluxosok is ihatnak
Fotó: FootMade0525 / Shutterstock

Szuper egyszerűen elkészíthető a kávé, amit refluxosok is ihatnak

Tényleg létezik olyan kávé, ami nem okoz problémát a refluxban szenvedőknek? Igen! Összeszedtünk róla mindent, amit tudnod kell, sőt, még az elkészítését is bemutatjuk.


Nemrég beszámoltunk egy amerikai férfiról, David Grayről, aki kínzó reflux problémái miatt vált a téma nagy kutatójává. Gray meglátása szerint az egyik fő dolog, ami sokszor okozott neki kellemetlen savtúltengést, az a kávé volt. Betegsége ellenére sem akart lemondani kedvenc italáról, így addig kutatott, míg meg nem találta a megoldást. Most neked is megmutatjuk, hogy hogyan tudsz kávét inni, még akkor is, ha refluxban szenvedsz.

Ez is érdekelhet: Örökre vége a horkolásnak, és a gyomroddal is jót teszel, ha betartasz egy szabályt

A cold brew (hidegen főzött) kávé jobb a gyomornak

Fotó: denira / Shutterstock



Mint kiderült, a hidegen főzés által 67 százalékkal csökken a kávé savtartalma – refluxosoknak ez a különbség életmentő. Ráadásul ma már gyakorlatilag minden kávétípus elkészíthető ezzel az eljárással, úgyhogy valóban nem kell lemondanod a kedvencedről. Mutatjuk is, hogy mire lesz szükséged az elkészítéséhez.

Ezekre lesz szükséged hozzá

eg\u00e9sz k\u00e1v\u00e9babok

Fotó: Anastasiia Chepinska / Unsplash


Amire szükséged lesz az elkészítéséhez:

  • egész kávébab,
  • kávédaráló,
  • befőttesüvegek (vagy más tárolóedények),
  • többször használható sajtkendő,
  • tölcsér.

Hogyan készítsük el?

cold brew k\u00e1v\u00e9 poh\u00e1rban

Fotó: Demi DeHerrera / Unsplash


Hozzávalók

  • 1 csésze egész kávébab
  • 8 csésze víz

Így készül

  1. Daráljunk le durván néhány friss kávébabot.
  2. Helyezzük az összetört szemeket egy tiszta edénybe, és adjunk hozzá vizet. Ha erősebb kávét szeretnénk, akkor adjunk hozzá több kávét, ha pedig gyengébbet, akkor mehet hozzá sok víz.
  3. Fedjük le és tegyük legalább 24 órára a hűtőbe.
  4. Szűrjük le a kávét egy tölcsér és egy sajtkendő segítségével.
egy poh\u00e1r tejes k\u00e1v\u00e9

Fotó: Tavis Beck / Unsplash


Ha teheted, akkor szűrd le még többször, hogy a lehető legtöbb aroma tudjon kiszabadulni a kávéból. Az elkészült csodafőzetet akár több hétig is eltárolhatod a hűtőszekrényben. Fogyaszd tejjel, cukorral vagy édesítővel.

Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK)

k\u00e9k sz\u00edn\u0171 k\u00e1v\u00e9 felirat

Fotó: Jon Tyson / Unsplash


  1. Fel lehet melegíteni a cold brew kávét? Igen! Az, hogy hideg vízben "főtt", nem jelenti azt, hogy később nem lehet felmelegíteni.
  2. Használhatok koffeinmentes babot? Igen! A hagyományos helyett használhatsz koffeinmentes kávébabot is.
  3. Használhatok finomra őrölt kávészemeket? Röviden, igen. Mindazonáltal a szűrési folyamat során könnyebb a durva kávébabbal dolgozni, mivel a finomra őrölt átmehet a szűrőn - írja a thewoodenskillet oldala.