fehér pólós nők kávét isznak

Folyamatosan új trendek születnek

6 kávés trend, amire jó, ha felkészülsz, különben meglepetés érhet

Nem is gondolnád, de a kávéfogyasztási szokásaid folyamatosan változnak és nem feltétlenül saját elhatározásodból. Összeszedtük neked, hogy jelenleg milyen trendek alakítják a kávé világát.Feketén, tejjel, cukorral, hidegen vagy melegen. Ha kávéimádó vagy, akkor ezeket a szavakat olvasva biztosan neked is beugrott a kedvenc kávéd képe. Mutatjuk a 6 legelterjedtebb kávé trendet, amik most a világot uralják.

1. Hidegen a legjobb


Az utóbbi időkben egyre több kávézónak kellett a menüjébe felvenni a különböző hideg változatokat. Miért? Mert a fogyasztók sokkal több hideg kávét fogyasztanak, mint régen.

A változás lehetséges oka az időjárás. A kávéfogyasztás mértéke hagyományosan csökken a melegebb hónapokban, mivel a fogyasztók a hűvösebb és frissítőbb italokat keresik. A felmelegedéssel azonban hosszabb időszakok, ennyit pedig már nem szeretnék nélkülözni az emberek kedvenc italukat, ezért azt találták ki, hogy a hideg kávék felé fordulnak.

2. Környezettudatosság


El is érkeztünk listánk második trendjéhez. A Forbes magazin 2018-as felmérése alapján a fogyasztók 88%-a részesíti előnyben azokat a márkákat, amik pozitív környezeti és társadalmi üzenetet közvetítenek. A fenntartható termékekbe való befektetési hajlandóság minden területre kihat, az autótól kezdve az elfogyasztott ételig és a kávéig.

Másik példa a növényi tej növekvő népszerűsége. Ugyanebből a tanulmányból az is kiderült, egyre több ember választja a növényi tejeket az állati helyett, egyrészt a környezettudatosság, másrészt az egészség miatt.

3. Egészségtudatos


Következő trendünk az egészség és fitness témaköréhez kapcsolódik. Itt a Covid-19 is bejátszott, a járvány ugyanis arra késztette az embereket, hogy javítsanak az egészségükön.

A cukros, egészségtelen üdítő italoktól való elmozdulás más frissítő italoknak kedvezett. A kombucha és a hideg teák mellett a hideg kávétermékek váltak népszerű alternatívává.

4. Minőség


Listánk következő trendje is egyre szélesebb körben terjed az egész világon. Ez nem más, mint a minőséggel kapcsolatos elvárások egyre erősebb megjelenése, aminek következtében az utóbbi években a kávézók nagyobb hangsúlyt fektetnek a minőségi kávétermékekre.

De nemcsak a kávéval szemben nőttek az elvárások, hanem a baristákkal szemben is. A fogyasztók sokszor már nem elégednek meg egy sima cappucinóval, hanem igazi műremekre várnak.

5. Készülhet a kép

Ma már nemcsak az ételeknek, de az italoknak is fotogénnek kell lenniük. Rengetegen tesznek közzé képet arról, hogy mit esznek és isznak. Ha az Instagramon rákeresel a „kávé" hashtagre, akkor több mint 140 millió bejegyzést fogsz találni.

Ennek eredményeképpen egyre több kávézó helyezi fordít gondot az italok és a kávézók külalakjára.

6. Vidd magaddal


A legutolsó és legfrissebb trend nálunk még gyerekcipőben jár.

Külföldön egyre népszerűbben azok a kész kávék, amiket dobozokban vagy palackokban árusítanak. Sok helyen kaphatsz már palackozott lattét vagy kombuchát.

Miért szeretik a fogyasztók ezeket? Mert, így akárhova magukkal vihetik kedvenc kávéjukat vagy teájukat.