egy nő meglepetten áll
Fotó: Dean Drobot / Shutterstock

Tudtad? Pár szem kristálycukorral örökre búcsút inthetsz az avas kávénak!

Soha nem hallottunk még arról, hogy kristálycukorral konyhai eszközöket lehet megmenteni, pedig igaz! Annyira jól működik a trükk, hogy te is azonnal ki akarod majd próbálni.Nemrég jelent meg egy érdekes cikk a thekitchn.com-on, ami szerint kristálycukorral tökéletesen lehet kávédarálót tisztítani. Mivel a trükk sikeresnek tűnik, ezért szerettük volna veled is megosztani, íme!

Ez is érdekelhet: Hogyan kell a kávét tárolni, hogy friss maradjon? Hát így!

Miért pont kristálycukor?

egy n\u0151 dar\u00e1l\u00f3t haszn\u00e1l

Fotó: Akira Kaelyn / Shutterstock


A kávédarálóban lévő forgólapátok nap mint nap keményen dolgoznak, hogy te minden reggel finom kávét ihassál. Amire eddig talán még nem gondoltál, hogy a kávébabból származó olaj viszont eközben rárakódik a daráló pengéire. Ez miért probléma? Mert az olaj idővel megavasodik, a kávézacc felhalmozódik, ez a kombináció pedig végül elrontja a kávé ízét. Ilyenkor csak egy alapos tisztítás tud segíteni, ám a legtöbb kávédarálót nem lehet elmosni, és papírtörlővel sem lehet tökéletesen kitakarítani.

Mi a megoldás? A kristálycukor. A cukor ugyanis tökéletes a pengék tisztítására, mert nedvszívó hatású, így felszívja az olajat, és nem hagy maga után nemkívánatos ízt sem. Csak tegyél 1/4 csésze cukrot a darálóba és őröld finom porrá, majd öntsd ki és töröld ki egy nedves papírtörlővel. Ezt a trükköt akkor is alkalmazhatod, ha fűszereket daráltál korábban a darálóban.