egy nő fehér csészéből kávét iszik

A kávézacc egy valódi kincs a háztartásban, ki ne dobd!

Ha elolvasod ezt a cikket, akkor soha többé nem akarod majd kidobni a kávézaccot. Mi szóltunk!



Mi köze van a kávézaccnak a csokoládéhoz? Mi úgy gondoltuk, hogy semmi. De a minap egy olyan cikkre bukkantunk, ami a csoki és kávézacc nagyon különleges kombinációját mutatta be. Íme!

Olvasd el ezt is! Arab kávé: tippek és érdekességek

csokol\u00e1d\u00e9s s\u00fctem\u00e9ny

Fotó: iMattSmart / Unsplash


Mint kiderült, ha kávézaccot adsz a brownie-hoz vagy a csokitortához, azzal fokozni tudod a csoki zamatát. De az egészségre is jó hatással van, ha összekevered ezt a két hozzávalót.

egy cs\u00e9sze k\u00e1v\u00e9

Fotó: xandreaswork / Unsplash


A kakaó ugyanis fokozza a véráramlást, ami pedig növeli a koncentrációt és az éberséget.

A koffein magában növeli a szorongást, ha viszont kombinálod őket, akkor a kakaó csökkenteni fogja a koffein eme kellemetlen hatását. Ez eggyel több ok, arra, hogy egy jó nagy mokkát igyunk.

barna fagylalt

Fotó: Irene Kredenets / Unsplash


Nem rajongsz az édes meleg italokért? Semmi baj! Hoztunk neked egy szuper finom kávézaccos fagylalt receptet is! Igen, jól olvastad. Kávézaccos fagylalt recept.

tejsz\u00ednhab \u00e9s mixer

Fotó: Isabella and Zsa Fischer / Unsplash


Hozzávalók

  • 2 csésze tej
  • 1 csésze tejszín
  • 1 csésze kávézacc
  • 4 tojássárgája
  • ⅔ csésze barna cukor
  • 1 ½ teáskanál vanília kivonat
  • Fagylaltgép
Így készül
  1. Melegítsük fel a tejet és a tejszínt egy kis serpenyőben közepes lángon.
  2. Vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a kávézaccot.
  3. Fedjük le és tegyük félre 20 percre.
  4. Szűrjük át egy kávészűrőn (a zaccot dobjuk ki).
  5. Helyezzünk egy szűrőt egy nagy tálra, és tegyük a tűzhely mellé.
  6. Keverjük habosra a tojássárgáját, a barna cukrot és a vaníliát egy közepes tálban.
  7. Fokozatosan keverjük hozzá a felöntött tejes keveréket egy habverő segítségével.
  8. Tegyük vissza a serpenyőbe, és állítsuk alacsony lángra.
  9. Folyamatos keverés közben főzzük, amíg a keverék kissé besűrűsödik.
  10. Azonnal szűrjük át a keveréket a szitán a tálba.
  11. Tegyük hűtőbe, amíg teljesen ki nem hűl, legalább 3 órára.
  12. A hideg krémet fagylaltkészítőben forgassuk össze.
  13. Amikor a massza eléri a fagylalt állagát, tegyük át egy edénybe, és fagyasszuk le.

Kávébab vagy zacc?



A fenti videóban megnézheted, pontosan hogyan is készül a házi kávé fagylalt. Érdekesség, hogy a videóban szereplő hölgy elmondása szerint, ha egész kávébabot használsz a fagylalt készítésekor, akkor egy latte-cappuccino ízvilágú édességet kapsz a végén. Ha pedig őrölt kávét vagy zaccot használsz, akkor egy sötétebb színű és kevésbé édes fagylalt lesz a végeredmény.