
A kávézacc egy valódi kincs a háztartásban, ki ne dobd!
Ha elolvasod ezt a cikket, akkor soha többé nem akarod majd kidobni a kávézaccot. Mi szóltunk!
Mi köze van a kávézaccnak a csokoládéhoz? Mi úgy gondoltuk, hogy semmi. De a minap egy olyan cikkre bukkantunk, ami a csoki és kávézacc nagyon különleges kombinációját mutatta be. Íme!
Olvasd el ezt is! Arab kávé: tippek és érdekességek
Fotó: iMattSmart / Unsplash
Mint kiderült, ha kávézaccot adsz a brownie-hoz vagy a csokitortához, azzal fokozni tudod a csoki zamatát. De az egészségre is jó hatással van, ha összekevered ezt a két hozzávalót.
Fotó: xandreaswork / Unsplash
A kakaó ugyanis fokozza a véráramlást, ami pedig növeli a koncentrációt és az éberséget.
A koffein magában növeli a szorongást, ha viszont kombinálod őket, akkor a kakaó csökkenteni fogja a koffein eme kellemetlen hatását. Ez eggyel több ok, arra, hogy egy jó nagy mokkát igyunk.
Fotó: Irene Kredenets / Unsplash
Nem rajongsz az édes meleg italokért? Semmi baj! Hoztunk neked egy szuper finom kávézaccos fagylalt receptet is! Igen, jól olvastad. Kávézaccos fagylalt recept.
Fotó: Isabella and Zsa Fischer / Unsplash
Hozzávalók
- 2 csésze tej
- 1 csésze tejszín
- 1 csésze kávézacc
- 4 tojássárgája
- ⅔ csésze barna cukor
- 1 ½ teáskanál vanília kivonat
- Fagylaltgép
- Melegítsük fel a tejet és a tejszínt egy kis serpenyőben közepes lángon.
- Vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a kávézaccot.
- Fedjük le és tegyük félre 20 percre.
- Szűrjük át egy kávészűrőn (a zaccot dobjuk ki).
- Helyezzünk egy szűrőt egy nagy tálra, és tegyük a tűzhely mellé.
- Keverjük habosra a tojássárgáját, a barna cukrot és a vaníliát egy közepes tálban.
- Fokozatosan keverjük hozzá a felöntött tejes keveréket egy habverő segítségével.
- Tegyük vissza a serpenyőbe, és állítsuk alacsony lángra.
- Folyamatos keverés közben főzzük, amíg a keverék kissé besűrűsödik.
- Azonnal szűrjük át a keveréket a szitán a tálba.
- Tegyük hűtőbe, amíg teljesen ki nem hűl, legalább 3 órára.
- A hideg krémet fagylaltkészítőben forgassuk össze.
- Amikor a massza eléri a fagylalt állagát, tegyük át egy edénybe, és fagyasszuk le.
Kávébab vagy zacc?
A fenti videóban megnézheted, pontosan hogyan is készül a házi kávé fagylalt. Érdekesség, hogy a videóban szereplő hölgy elmondása szerint, ha egész kávébabot használsz a fagylalt készítésekor, akkor egy latte-cappuccino ízvilágú édességet kapsz a végén. Ha pedig őrölt kávét vagy zaccot használsz, akkor egy sötétebb színű és kevésbé édes fagylalt lesz a végeredmény.
- Tényleg segíthet a kávé a fogyásban? - Vince ›
- 6 kávés újdonság, amire jobb, ha felkészülsz - Vince ›
- Egyszerűen elkészíthető a kávé, amit refluxosok is ihatnak - Vince ›
- Gasztrolegek: a „cibetmacska kávé" már csak a 2. legdrágább a ... ›
- Az 5 legnagyobb tévhit a kávé egészségügyi hatásairól - Vince ›
- Arab kávé: tippek és érdekességek - Vince ›