pink pulcsis nő koccint borral, kék pólós férfi
Fotó: Kerekdomb Fesztivál

9 ok, amiért szeptemberben el kell menned Tállyára

Szeptember 16-18. között Tállya szőlőskertjei, pincészetei ismét megtelnek zenével, irodalommal, színházzal, na meg természetesen különleges borkóstoló programokkal a hetedik Kerekdomb Fesztiválon.


sz\u0151l\u0151f\u00f6ld \u00e9s s\u00e1rga sz\u00e9kek

Fotó: Kerekdomb Fesztivál


Tállya Európa mértani közepe, az UNESCO világörökség részét képező Tokaji Borvidék gyönyörű ékszerdoboza szeptemberenként nemcsak az őszi falevelek miatt pompázik ezer színben.

A Kerekdomb Fesztivál összehozza a kultúra, az aktív programok és a borok kedvelőit bemutatva a három nap alatt a település szépségeit és értékeit. Napközben a látogatók e-bike és evezős túrákon vehetnek részt, felfedezhetik a közeli dűlőket vagy éppen Tállya történelmével ismerkedhetnek meg a Hosszúlépés.járunk? sétáin, de beülhetnek egy izgalmas színházi vagy irodalmi előadásra, filmre vagy éppen borkóstolóra is.

emberek \u00fclnek sz\u00e9keken, git\u00e1rok

Fotó: Kerekdomb Fesztivál


Esténként pedig a koncerteké a főszerep.

A hetedik Kerekdomb Fesztiválon fellép a Margaret Island, a Blahalouisiana, a Honeybeast és a Budapest Bár, Caramel akusztikus koncerttel készül, de hallhatjuk még többek között Apey, Palya Bea és zenekara, a Sorbonne Sexual, a Hét Hat Club, Saya Noé, a Kertekalatt, a Platon Karataev duo, a The Anahit akusztik duó és a Szilárd Piano Projekt dalait is. A színházban ezúttal az Art-Színtér és a Művészetek Völgye közös darabját, a Mr. és Mrs-t mutatják be, valamint Edward Albee, Három magas nő c. előadását.

emberek, templom, h\u00e1zak

Fotó: Kerekdomb Fesztivál


Pokorny Lia LIAison c. zenés stand-up estjével érkezik Tállyára, Beck Zoltán és Vecsei H. Miklós Kártyajáték c. irodalmi műsorukkal, Prieger Zsolt és Törőcsik Franciska pedig Pilinszky és én című előadásukkal.
egy id\u0151s karmester

Fotó: Kerekdomb Fesztivál


A tállyai evangélikus templom remek akusztikájának köszönhetően kiváló terepe a komolyzenei koncerteknek, így itt élvezheti a közönség Rohmann Ditta gordonkaművész és Szirtes Edina Mókus kamaraformációját, a Miskolci Szimfonikus Zenekar koncertjét és Berecz Mihály zongoraművész, a Cziffra Fesztivál Tehetség-díjasának szólóestjét is.

egy n\u0151 \u00e9s egy f\u00e9rfi pinc\u00e9n\u00e9l \u00e1ll

Fotó: Kerekdomb Fesztivál


A helyi borászatok, - mint például a Szűcs Pince, a Zsadányi Pincészet, a Somszög Birtok vagy éppen a Nyerges Udvar - tárt kapukkal, gasztro- és borkülönlegeségekkel, érdekes kóstolókkal készülnek, miközben a látogató a borok ízlelése mellett megismerheti a borvidék történetét is, de gyakran koncertek, felolvasások is “színesítik” a borokkal való ismerkedést. Visszatér a tavaly a fesztiválon debütált Figi és Lipike is, akik tokaji ízekkel és a Czinege Tamás nevével fémjelzett Gastro-Hackkel és Zen különteremmel készülnek, amelyről Budapesten frissen nyílt helyükön, a Figi és Lipikében meséltek a sajtó munkatársainak.

k\u00e9t l\u00e1ny h\u00e1ttal a kamer\u00e1nak, egy t\u00e9rk\u00e9pet n\u00e9znek

Fotó: Kerekdomb Fesztivál


Aki pedig érzi magában az erőt, annak javasoljuk, hogy pakolja be a futócipőjét is, az Aktív Magyarországgal együttműködve ugyanis ismét lesz Tállya-Golop futóverseny is.