csapolt sör

Német diákok ivás helyett valami másra használták a sört, és ez nekünk jó

A JUNIOR vállalkozás minden kilogramm sörszappannal, amit a diákok kézzel állítanak elő és saját maguk értékesítenek, 20 kilogramm nyersanyagot takarít meg.A sör szinte a kezdetektől multifunkciós: a fogyasztása mellett az árpalevet évezredek óta használják a szépségápolásban is – elvégre több mint 30 ásványi anyagot, vitamint és nyomelemet tartalmaz.

Már az ókori egyiptomiak is sörben fürödtek, hogy ragyogó bőrük és fényes hajuk legyen.

Az ősi tudást a minap egy iskolai diákprojekt keretében hasznosították, amit többek között a német Gazdasági és Klímavédelmi Minisztérium is támogat. A cél, hogy a tanulók belülről megismerjék egy vállalat működését: a diákok maguk adják el termékeiket az ügyfeleiknek, és a pénzt is maguknak keresik meg.

A német falstaff mutatta be a diákok sörszappanját, ami a helyi Schumacher márka Altbier nevű söréből készült, hozzá pedig kiváló minőségű zsírokat adtak, például kókusz- és olívaolajat. A diákok kizárólag élelmiszeripari minőségű termékeket használnak, a szappant szigorú higiéniai előírások mellett, modern gépekkel és sok kézimunkával állítják elő.

Utóbbi miatt minden szappan egyedi, ráadásul minden kilogramm sörszappannal a diákok 20 kilogramm nyersanyagot takarítanak meg.

Akit érdekelnének a szappanok, három közül tudnak választani:

  • Schumacher Altbier sörből készült bio túrószappan (12,99 euró, vagyis 4900 forint)
  • Sörszappan speciális gyapjú csomagolásban (18,95 euró, vagyis 7100 forint)
  • Folyékony szappan biosörből (11,99 euró, vagyis 4500)

Minden további információ megtalálható a termékekről ITT.