poharak italokkal, emberek
Fotó: giuseppelombardo / Shutterstock

5 borkoktél, ami többet tud, mint egy sima fröccs

Ha még sohasem kóstoltál borkoktélt, akkor most megmutatjuk, hogyan készíts otthon magadnak egyszerűen!



A koktélokban mindig van valami egyediség, hiszen az előre elkészített italokkal ellentétben ezek általában pontosan megismételhetetlenek. Jó minőségű hozzávalóik, például a tequila, gin, rum, vermut és vodka tovább fokozzák az élményt, nem beszélve a díszítésükhöz használt ínycsiklandozó gyümölcsökről és fűszernövényekről. Lehet, hogy feltűnt már, de az imént felsorolt alkoholok mindegyik erősnek számít, viszont mi most az alacsonyabb alkoholtartalmú nyárias boralapú koktélokat szeretnénk neked bemutatni. Íme!

Olvasd el ezt is! Ezek 2022 legmenőbb italtrendjei

1. Késői szüretelésű campari koktélok

\u00fcvegpoharakban piros ital

Fotó: LiliGraphie / Shutterstock


Ezek a frissítő finomságok nagyszerűen illenek egy kültéri sütögetéshez - mutatja be a koktélt a foodandwine cikke.

Hozzávalók

  • 3 és 3/4 pohár édes késői szüretelésű fehérbor, például furmint, hárslevelű, rajnai rizling vagy olaszrizling
  • 2 és 1/4 pohár friss narancslé
  • 1 pohár Campari
  • jég
Így készül
  1. Egy nagy kancsóban keverjük össze a fehérbort a friss narancslével és a Camparival.
  2. Tegyük hűtőbe, amíg lehűl, ez körülbelül 2 órát vesz igénybe.
  3. Töltsünk meg magas poharakat jéggel, és öntsük bele a koktélt.

2. Ruby Red Spritz

lila h\u00e1tt\u00e9r el\u0151tt, kokt\u00e9los poh\u00e1r itallal

Fotó: Svetlana_Borisova / Shutterstock


Ez a keserédes aperitif biztosan meghozza az étvágyadat. Ha az édesebb italokat kedveled, akkor adj hozzá egy csepp cukorszirupot, vagy cseréld ki a sima szódavizet egy ízesített verzióra.

Hozzávalók

  • 2 evőkanál száraz gin
  • 2 evőkanál grapefruitlé
  • 1 evőkanál Campari
  • 4-6 evőkanál hűtött száraz rozé pezsgő vagy habzóbor
  • szóda (opcionális)
  • kakukkfű
  • grapefruit szelet
Így készül
  1. Töltsünk meg egy nagy borospoharat félig jéggel.
  2. Adjuk hozzá a gint, a grapefruitlevet és a Camparit.
  3. Öntsük fel a borral és ha szükséges szódával, majd óvatosan keverjük össze.
  4. Morzsoljuk szét a kakukkfüvet a tenyereink között és adjuk a grapefruitszeletet a koktélhoz.

3. Fagyos hula hoop

pink kokt\u00e9l \u00fcvegpoharakban, vir\u00e1gok \u00e9s kancs\u00f3

Fotó: Sokor Space / Shutterstock


Az ananász, a málna és a citrom édes-fanyar keveréke friss gyümölcsízt ad ennek a mennyei nyári italnak, amit fehér rummal, Aperollal és száraz vörösborral fűszereznek.

Hozzávalók

  • 6 pohár jégkocka
  • ½ pohár plusz 1 evőkanál fehér rum
  • ½ pohár plusz 1 evőkanál ananászlé
  • ¼ pohár plusz 2 evőkanál málnaszirup
  • ¼ pohár plusz 1/2 evőkanál száraz vörösbor (például shiraz vagy kadarka)
  • ¼ pohár plusz 1/2 evőkanál friss citromlé
  • 3 pohár Aperol
  • ehető virágok és málna, díszítéshez
Így készül
  1. Tegyük a jégkockákat, a rumot, az ananászlevet, a málnaszirupot, a bort, a citromlevet és az Aperolt egy turmixgépbe.
  2. Turmixoljuk le a hozzávalókat.
  3. Öntsük az italt poharakba. Díszítsük virágokkal és málnával.

4. Pezsgős gránátalma puncs

v\u00f6r\u00f6s sz\u00edn\u0171 kokt\u00e9l poh\u00e1rban

Fotó: Julie208 / Shutterstock


Ez a pezsgő, édes-fanyar koktél a buli középpontja lesz. A Prosecco pezsgése tökéletesen harmonizál a gránátalmalé mély ízével és a lime frissességével.

Hozzávalók

  • 1 liter gránátalmalé
  • 2 pohár friss narancslé, leszűrve
  • 2 pohár hűtött limeade (lime-citromból készült limonádé)
  • egy üveg (750 milliliter) Prosecco
  • lime és narancs szeletek, díszítéshez
  • jég
  • 1 pohár gránátalma mag

Így készül

  1. Keverjük össze egy puncstálban a gránátalma levét, a narancslevet és a limeade-ot.
  2. Öntsük bele a Prosecco-t.
  3. Tegyünk lime- és narancsszeleteket a tetejére.
  4. Egy merőkanál segítségével töltsük fel a poharakat, majd tegyünk hozzájuk gránátalma magokat.

5. Vörös sangria

r\u00f3zsasz\u00ednital j\u00e9ggel, sz\u00edv\u00f3sz\u00e1llal poh\u00e1rban

Fotó: Natalia Klenova / Shutterstock


Ez a legegyszerűbb sangria, amit elkészíthetsz, mert mindössze 5 összetevőt tartalmaz, és közvetlenül a kancsóban keverhető össze.

Hozzávalók

  • Egy üveg (750 milliliter) gyümölcsös vörösbor, például merlot vagy kékfrankos
  • 120 milliliter brandy
  • 90 milliliter cukorszirup
  • 1 pohár kimagozott narancs, citrom és lime vegyes darabokra
  • jég

Így készül

  1. Keverjük össze egy kancsóban a vörösbort, a brandy-t, a szirupot és a gyümölcsöt.
  2. Tegyük hűtőbe, míg az ital lehűl és az ízek össze nem keverednek. Ez körülbelül 4-8 órát igényel.
  3. Töltsük a sangriát hűtött, jéggel töltött borospoharakba.