bartender koktélt kever
Fotó: Louis Hansel / Unsplash

Egy héten át 30 budapesti bárban ihatsz kedvező árú koktélokat

2022. augusztus 29- szeptember 4. között először kerül Budapesten is megszervezésre az italkultúra szerelmeseit kalandra hívó Cocktail Week.


Erre a hétre Budapest harminc neves koktélbárja megálmodott egy-egy egyedi koktélt, amely ízében, textúrájában és küllemében kifejezi Budapest különlegességét. A teljesség igénye nélkül az eseményen olyan high end és top koktélbárok, valamint éttermek vesznek részt és készítik el az ő Budapestet megtestesítő koktéljukat, mint a Barside Budapest, BESTIA, Black Swan Lab, FELIX Kitchen&Bar, Hotsy Totsy Budapest, Leo Rooftop, MÚZSA, The Duchess, TOKIO Budapest, Tom George Osteria, és még sokan mások.

Olvasd el ezt is! 5 hozzávalóból 20 féle koktél – hidd el, lehetséges!

Csak 2500 forint


A Budapest Cocktail Week-re a vendégek egy 2500 forint árú karszalag megvásárlásával válthatnak „belépőt”,

majd pedig a harminc bár mindegyikében egységesen kedvezményes, fix 2500 forint (+ szervizdíj) áron kóstolhatják meg a bárok által a Cocktail Week-re megálmodott italokat. A koktélok standard árazása báronként eltérő, 2990-4550 Ft között mozog, így a karszalag akár legalább 16%-os, de egyes helyeken akár 40%-os kedvezményre jogosíthat. A karszalagot megannyi résztvevő bár értékesíti nyitvatartási idejükben, a pontos lista a bpcw.hu oldalon érhető el.

Koktélturizmus és szavazás


A szervezők célja, hogy Budapest városa is felkerüljön a koktélturizmus térképére, a minőségi és felelős alkoholfogyasztást a fókuszba helyezve. A Budapest Cocktal Week koktéljainak elkészítését a nemzetközileg is elismert italmárkákon túl a hazai kereskedők és főzdék is támogatták, így olyan magyar termékekkel készült koktélokat is megkóstolhatunk, mint pl. az Unicum, az Opera gin vagy a Panyolai pálinka.

A Budapest Cocktail Week-en fogyasztó vendégek megszavazhatják Budapest városát leginkább kifejező italkompozíciót, amellyel az adott bár és koktél elnyeri a 2022-es év Budapest Cocktail Week vándordíját.

Ízelítőül...

muzsa budapest cocktail week nashi koktel

Fotó: MÚZSA


A Budapest Cocktail Week hivatalos indulása előtt megkóstolhattuk a Four Seasons Hotel Gresham Palace MÚZSA bárjának két, az eseményre megálmodott koktélcsodát. Rédli Ádám és csapata a szecessziós enteriőrt úgy tölti meg élettel, hogy egy pillanat alatt elengedjük az ötcsillagos luxusszálloda impozáns terei keltette kezdeti feszengést. A MÚZSA két koktéllal várja a vendégeket: a barackos ízvilágú, édeskés Momo alapját a Roku gin adja, de többek között kerül bele egy kevés Holdvölgy zéta szamorodni is; a zamatos körtét idéző, friss és fanyar Nashi pedig Haku vodkával és limoncellóval készül.

Az összetevők harmóniája mindkét koktél esetében parádés!