egy szőke hajú nő fehér pólóban áll

Moss hajat kólával - nagyon meg fogsz lepődni az eredmény láttán

A világ egyik legkedveltebb itala, a kóla lenne a szemkápráztató hajkorona titka?


A minap a seventeen oldalán rábukkantunk egy érdekes cikkre, ami a kóla egy elég furcsa felhasználásáról írt. Úgy tűnik azonban, hogy tényleg működik a dolog, így gondoltuk, veled is megosztjuk ezt a trükköt.

Ez is érdekelhet: Készíts egészséges kólát házilag 1 perc alatt 2 összetevőből


Az említett cikk íróját egy angol modell, Suki Waterhouse (Insurgent című filmben szerepelt) ihlette meg, aki az elmondások szerint csodálatos kócos hullámait a kólának köszönheti. A Us Weeklynek így nyilatkozott a brit modell:

A sima hajmosástól lapos marad a hajam, ám a kóla könnyeddé teszi.

A ragadós kóla jót tesz a hajadnak?

k\u00f3l\u00e1s doboz j\u00e9gkock\u00e1k k\u00f6z\u00f6tt

Fotó: Mahbod Akhzami / Unsplash


Szerencsére a seventeen cikkírója kipróbálta helyetted és helyettünk is. Persze felmerül a kérdés, ki találta ki egyáltalán ezt a fura módszert? Valaki, akinek eszébe jutott, hogy a kóla alacsony pH-értékű foszforsavat tartalmaz, így amikor felviszed a hajadra, akkor a hajszálak külső rétege "megfeszül", ettől pedig a hajtincsek simábbak lesznek.Másrészről a kólában található cukortól teltebbnek tűnik a végeredmény.

hossz\u00fa barna haj\u00fa n\u0151k

Fotó: Suhyeon Choi / Unsplash


A szokásos sampon és balzsam helyett tehát az újságírónő és három másik kollégája kipróbálták a kólás hajkúrát.

Az első hölgy haja eredetileg természetesen hullámos volt, a kúra után pedig fényesebbé, puhábbá vált. Mindazonáltal egy vizes öblítés után úgy nézett ki a frizurája, mintha tengervízbe ugrott volna, tehát túl kócos lett a végeredmény.

barna hull\u00e1mos haj\u00fa n\u0151, feh\u00e9r p\u00f3l\u00f3ban

Fotó: Ayo Ogunseinde / Unsplash


A második, vékony szálú, göndör hajú hölgynek a kólával történő lelocsolás után a hajszálai vastagabbnak tűntek. A harmadik újságíró dús hosszú hajára öntötte a kólát, amitől fényes hatású lett a frizurája. A "tesztben" résztvevő legutolsó nő finom göndör hajjal rendelkezett.

A kólás hajmosás után az ő hajkoronája sokat veszített a göndörségéből.
egy barna haj\u00fa k\u00f3l\u00e1s dobozokkal a haj\u00e1ban

Fotó: Raspopova Marina / Unsplash


Az eredmények alapján tehát úgy tűnik, hogy a kólával való hajmosás nem való a hétköznapokra, ugyanis túlzottan begöndöríti a már eleve göndör hajat.

Ha viszont természetesen egyenes frizurával áldott meg a sors, akkor nyugodtan megpróbálhatod ezt a kólás mutatványt, de nagy csodát azért ne várj el tőle.