egy nő pohárból iszik

Nincs az a magas koleszterin, amin ez a tea ne tudna segíteni

Szuper egészséges, fantasztikusan fűszeres és mennyeien finom. Ha pont egy ilyen teát szeretnél kipróbálni, akkor ne is keress tovább!



A pirított japán zöld tea, vagyis hojicha valóságos csodaszer: segít csökkenteni a koleszterinszintet, a vérnyomást, nyugtató hatásü és magas az antioxidáns tartalma, eme tulajdonságának köszönhetően kiüríti a káros méreganyagokat a szervezetből. Mutatjuk, hogyan készíthetsz belőle egy mennyei teát!

Ez is érdekelhet: Nincs az az eldugult orr, amit ez a tea ne tisztítana ki

tea ker\u00e1mia poh\u00e1rban

Fotó: Drew Jemmett / Unsplash


Az isteni hojicha recepthez csak pár hozzávalóra lesz szükséged.

Hozzávalók

  • 7 darab kardamom
  • 5 csillagánizs
  • 1 fahéjrúd
  • 1 teáskanál rózsaszín bors
  • ¾ csésze (8 gramm) hōjicha
  • Méz vagy cukor

Így készül

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
  2. A kardamomot, a csillagánizst, a fahéjat és a borsot mozsártörővel enyhén feltörjük.
  3. Tegyük egy tepsire, és 5-7 perc alatt pirítsuk illatosra a fűszereket.
  4. Öntsük a fűszereket egy kis edénybe, és öntsük fel bő 2 csésze vízzel.
  5. Forraljuk fel közepes lángon.
  6. Vegyük le a lángról, adjuk hozzá a hōjichát és hagyjuk állni 2 percig.
  7. Finom szitán szűrjük át hőálló pohárba.
  8. Ízlés szerint édesítsük.