zöld palack áll a szürke kőpárkányon, mögötte szürke épület

Mindössze 450 palack készült belőle

Fotó: Kreinbacher Birtok

Megkóstoltuk a Kreinbacher rekorder pezsgőjét

Különleges meglepetés tételt, eddigi leghosszabban érlelt magnum pezsgőjét mutatta be a 30. Budapest Borfesztivál nyitónapján a somlói Kreinbacher Birtok.


A somlói Kreinbacher standon a 30. Budapest Borfesztivál mind a négy napján a szokásos saját szortiment és a forgalmazott külföldi tételeket 20 champagne és 5 burgundiai bor erejéig felvillantó sor mellett az érdeklődők megkóstolhatnak egy most debütáló különlegességet is.

A Kreinbacher SÉRIE 2013 Prestige Brut Magnum a SÉRIE sorozat első tagja egyben a Kreinbacher portfólió új vonalának bemutatkozása.

A Birtok eddigi leghosszabban érlelt, 100% furmint pezsgője éppúgy megmutatja a 2013-as évjárat és a furmint szőlőfajta karakterét, mint a magnum hatás gazdag aromáit. A közel hét év seprőn tartásnak köszönhetően érettebb és mélyebb, részletgazdag karakterét alacsonyabb dosage hangsúlyozza.

sz\u00fcrke c\u00edmke felirattal fekete \u00fcvegen

7 évet volt seprőn

Fotó: Kreinbacher Birtok

A premieren a VINCE is képviseltette magát, Vancsik Ivett főszerkesztő, DipWSET nemzetközi borakadémikus így értékelte a rekorder pezsgőt:

„Komplex, a hosszú seprőn tartás ellenére is vibrálóan friss hatású pezsgő a kortyban elsősorban citrusokkal, a lecsengésben vaníliás péksüteménnyel, grillázzsal; nyoma sincs a palackérett csendes furmintokban gyakran megjelenő oxidatív, reszelt birskörtés jegyeknek. Feszes szerkezet, krémes mousse; üde, elegáns, rétegzett, élvezetes pezsgő."

Ez a tétel azért is különleges a pezsgőértők számára, mert annak a Prestige Brut 2013 Magnumnak a második kiadása, amellyel 2018-ban a Kreinbacher eddigi legjobb eredményét érte el a CSWWC pezsgő világbajnokságon – a 'World Champion Classic Brut from a Non-Traditional Grape' trófeát.

Ha kipróbálnád ezt a különlegességet, jó lesz sietned: a limitált kiadásból mindössze 450 palack készült.