csapolt sör

A világ legdrágább sörét még ingyen sem akarnád megkóstolni!

Ha a sörre gondolunk, elsőre nem feltétlenül egy ritka és drága ital jut eszünkbe. Azonban, ahogy minden terméknél, úgy a söröknél is léteznek egészen különleges darabok. Ezekből mutatjuk most be a mindent vivőt.


A The Drinks Business egy minapi cikkében annak járt utána, hogy melyik a világ legdrágább söre. Első körben meghatározták, hogyan értendő maga a hangzatos titulus: ha a világ legdrágább, könnyen hozzáférhető, széles körben gyártott söréről beszélünk, az már egy teljesen másik kérdés lenne. Ők a ritkaságok között néztek szét, viszont nem vették figyelembe az árverésen felbukkanó, egyedi, történelmi darabokat.

Az összevetett adatok alapján a The Drinks Businessnél a The a Brewdog's The End of History nevű sör vezeti a listát, a rekordernek a 330 ml-es kiszerelése 765 dollárba, azaz nagyjából 240 ezer forintba került. Ráadásul ez egyben a világ legerősebb söre is.

A skót Brewdog weboldala szerint egy 55%-os belga világos sörről van szó, amit a Skót-felföldről származó csalánnal és friss borókabogyóval áztatnak.

A rossz hír, hogy már nem kapható, de lehet ennek inkább örülnünk kell: a söröket ugyanis kitömött állatokba csomagolták.

Ízlések és pofonok

Fotó: BrewDog

A fenti képen látható csomagolásokat egy állatpreparátor készítette kézzel, de a Brewdog szerint az összes állat természetes halált halt, mielőtt a világ legdrágább sörének tárolására felhasználták volna őket.

Az italból mindössze 30 darab készült, és a limitált kiadású sört csak a Brewdog webáruházában lehetett megvásárolni.

A márka egyébként nemcsak a limitált termékeiről ismert, különféle típusú "hétköznapi" söröket, például lagereket is gyárt.