hosszú nyakú pohárban sárga folyadék

96 pontot kapott a 100-ból egy magyar pezsgő a világ egyik leghíresebb borversenyén

Idén 19. alkalommal rendezték meg a Decanter World Wine Awards-ot, a világ legnagyobb borversenyén négy platina mellett kilenc magyar tétel kapott aranyérmet.


A Decanter World Wine Awards (DWWA) a világ legtekintélyesebb és legbefolyásosabb borversenye, melyre idén mintegy 18 244 tételt neveztek 54 országból. A tételek elbírására pedig mintegy 250 borszakértő gyűlt össze Londonban, köztük 41 Master of Wine és 13 Master Sommelier.

Az eredményeket a DWWA a napokban tette közzé, a szervezők Magyarországnak összesen 4 platinát, 9 aranyat, 57 ezüstöt és 70 bronzérmet osztottak ki. A szigorú zsűrizés alapján kizárólag 95 pont felett adnak aranyérmet, míg platina díjjal az aranyérmeket újrakóstolva jutalmazzák a legkiválóbb tételeket (97-100 pont).

Kifejezetten jól szerepeltek a hazai tradicionális pezsgők pedig, hiszen a 9 aranyból 2-t ezek szereztek és további tételek begyűjtöttek mellé még 3 bronzérmet is.

Külön kiemelendő a Pear & Z bronzérme, a tavaly bemutatkozott egri pezsgőpincészet legelső tételével érte el ezt a szép eredményt.

 Íme a teljes magyar pezsgő éremtáblázat

  • Kreinbacher Prestige Brut (Somló): 96 pont, aranyérem
  • Kreinbacher Classic Brut (Somló): 95 pont, aranyérem
  • Pearl & Z Prestige Brut (Eger): 88 pont, bronzérem
  • Törley Francois President Rosé Brut (Etyek-Buda): 88 pont, bronzérem
  • Törley Chardonnay Brut (Etyek-Buda): 89 pont, bronzérem

A VINCE Magazin is letesztelte a hazai "buborékválasztékot". A júniusi lapszámban megtalálod a legjobb gyöngyöző- és habzóborok listáját.