koktélos pohár koktéllal

3 alkoholos ital, amit nagyon ne igyál, ha fogyni szeretnél

Tudtad, hogy van olyan alkoholos ital, ami annyi kalóriát tartalmaz, mint egy sajtburger? Mi sem gondoltuk volna, de igaz!


Az alkohol igazából üres kalóriákat tartalmaz, vagyis nem biztosít semmilyen tápanyagot a szervezet számára. Ettől függetlenül néha nehéz ellenállni egy pohár finom italnak, ezért jobb, ha tudod, miben hány kalória van, hogy ezt figyelembe vehesd a diétádnál.

Cukros koktélok

lila kokt\u00e9l szederrel a tetej\u00e9n

Fotó: Nikita Tikhomirov / Unsplash


A diéta szempontjából legrosszabb alkoholos italok közé tartoznak a díszes, színes koktélok, amik bár valóban nagyon csábítóak, tele vannak kalóriával. Egy Long Island jeges tea körülbelül 500 kalóriát tartalmaz. Ez több, mint amennyit a McDonald's dupla sajtburgerében találsz...

​Jégkásás italok

daiquiri kokt\u00e9l

Fotó: Heidi Walley / Unsplash


A legtöbb ember vágya egy napsütéses tengerpart és egy epres daiquiri koktél, vagy piña colada. De vigyázz, ha a célod a karcsúsítás, mert ezek az italok nagyjából 280 kalóriát tartalmaznak.

​Kézműves sör

k\u00e9t poh\u00e1r s\u00f6r az asztalon

Fotó: Jose Hernandez-Uribe / Unsplash


Egy kis dobozos (0,33 literes) sör nagyjából 170 kalóriát (vagy még annál is többet) tartalmaz. A nagyüzemi sörökkel szemben ezek a sörök gyakran tartalmaznak extra összetevőket és szénhidrátokat (például gyümölcspürét), amik még "rátesznek egy lapáttal" az energiából. Mindemellett sok kézműves sör magasabb alkoholtartalmú, a több alkohol pedig megint csak több kalóriát jelent.

(everydayhealth)