Lionel Messi focista
Fotó: leomessi / Instagram

Lionel Messi erre az italra esküszik, ha pihentető alvásra vágyik

Ha folyamatosan követed Lionel Messi karrierjét, akkor gyakran láthatod a Paris Saint-Germain játékosát, amint egy zöld italt iszogat. Most megmutatjuk, miről is van szó!
Az argentin válogatott és a Paris Saint-Germain játékosa, Lionel Messi gyakorlatilag mindent elért már, amit a labdarúgásban el lehet érni. Nem állítjuk, hogy ezt kedvenc extra egészséges italának köszönheti, de biztos, hogy van benne szerepe annak is. Mutatjuk, hogy miről is van szó!

Ez is érdekelhet: Ronaldo ezzel az étellel vigasztalódna a vereség után


A yerba mate egy koffeinben gazdag, hagyományos dél-amerikai ital, ami az ott őshonos yerba növény szárított leveleiből készül. A mate egyébként Argentína és Uruguay nemzeti itala. Az argentin sztárfocistán kívül még sok más játékos szereti ezt az italt, köztük Luis Suarez, Antoine Griezmann és a nemrég visszavonult Sergio Agüero.

​Miért olyan népszerű a mate a futballisták körében?


Ahogy a képen is látszik, egy különleges alakú pohárból, egy "bombilla" nevű szívószál segítségével fogyasztják. A mate italt serkentőként használják a koncentráció javítására, akárcsak a teát vagy a kávét. Utóbbi kettővel szemben ez az ital nem zavarja meg az alvást. Éppen ellenkezőleg: a mate még jobbá teszi az alvást - állítja a tribuna cikke.

Ráadásul a mate nagyon gazdag antioxidánsokban, B- és C-vitaminban, ez mind hozzájárul a jó anyagcseréhez és az erős immunrendszerhez.

​Hogyan készítsük el?

yerba mate ital sz\u00edv\u00f3sz\u00e1llal

Fotó: Jorge Zapata / Unsplash


Így készül

  1. Töltsünk meg egy bögrét a yerba levelekkel.
  2. Ezután öntsünk forró (de nem forrásban lévő) vizet rájuk. Nagyjából 70-85 fokos legyen a víz.
  3. Már fogyaszthatjuk is!