egy boros cimke körbevéve sok színes mezei virággal

Új pezsgő

Fotó: Louis Roederer

Új szint a kiválóságra való törekvésben

Sajátos évjáratmegjelölést kap a Brut Premiert felváltó Collection.


Tíz évvel ezelőtt kezdődött el az a történet, amelynek eredményeképpen idén először évjáratmegjelöléssel kapható a Louis Roederer ház Brut Premier champagne-a – azonban ezt ettől az évtől kezdődően már Collection névvel kell keresni a polcokon. A név egyértelműen arra utal, hogy szeretnék a gyűjtők számára évről évre megkülönböztethetővé tenni pezsgőiket.

A klímaváltozás komoly hatást gyakorolt Champagne-ra az elmúlt 30 évben, amely körülményre a Louis Roederer ház mindig is egy lehetőségként tekintett. Az érettebb szőlőből gyakrabban lehetett egyedi karakterű évjáratos champagne-okat készíteni: ezek azok a tételek, amelyek leginkább megmutatják a Louis Roederer pezsgőkészítési filozófiáját. Napjainkban az éghajlatváltozás és a fenntarthatóság, az élő környezetet tiszteletben tartó szőlőtermesztés gyakorlata hihetetlenül fontos a terroir adottságainak maradéktalan kifejezése érdekében.

Szenvedéllyel írt újabb fejezet

\u00e1tl\u00e1tsz\u00f3 borospoh\u00e1r, benne s\u00e1rga folyad\u00e9k

A terroirt hangsúlyozzák

Fotó: Louis Roederer

A legjobb alkotások gyakran születnek kényszerből és nehéz időszakok eredményeképpen. A Roederernél most gondoltak egy merészet és újratervezték házasításaikat, átformálták az eddigi tudásukat, újragondolták módszereiket azért, hogy lépést tudjanak tartani a természet törvényeivel. Így született meg a Collection. Minden évjáratban az adott körülményekhez igazodó és az azt tükröző legjobb alapbor megalkotására törekszenek, amely aztán a házasítások központi szerepét is betölti. A Collection-t a Louis Roederer legjobb birtokairól, a „Coeur de Terroir”-ról (a terroir szíve) származó szőlőből készült tételek alkotják, melyek visszatükrözik a mészköves talaj kiválóságát és képesek a legjobbat nyújtani évről évre. Így válik minden palack Collection egyedivé, amely idővel fokozatosan és teljesen felfedi magát. A Collection számozása lehetővé teszi a champagne szerelmeseinek és a gyűjtőknek, hogy az ízlésüknek megfelelően tudjanak tételt választani maguknak a sorozatból.

Collection 242

z\u00f6ld, feh\u00e9r \u00e9s barna t\u00e1rgyak feh\u00e9r h\u00e1tt\u00e9rrele

A természetességre törekszenek

Fotó: Louis Roederer

A Louis Roederer champagne ház fennállása 242. szüreti évének blend-je.

› 34% Perpetual Reserve (nagy acéltartályos tételek 2012-től kezdődően),

› 10% tölgyfahordóban érlelt tételek (2009-es, 2011-es, 2013-as, 2014-es, 2015-ös és 2016-os évjárat),

› 56% 2017-es szüretelésű chardonnay, pinot noir és pinot meunier Vallée de la Marne-ból.