Dry gin palack citrommal, naranccsal kövön, fa kerítés előtt

A boróka mellett a nemeskomlónak is jutott szerep

Fotó: Hara'Punk Brewing

Megszületett a sör és a gin szerelemgyereke

Magyarországon elsőként lépett piacra saját ginnel egy gerilla sörfőzde, természetesen nemeskomló is került a receptbe.


A gin másodvirágzását, és korábban sosem látott, jelenlegi népszerűségét – csakúgy mint a sörök esetében –, az ezredforduló után megjelenő craft változatai hozták el. A borókahangsúlyos párlat a kis lepárlók kreativitásának hála, immár számtalan változatban létezik, a legújabb magyar gint pedig egy gerilla sörfőzdének köszönhetjük.

A 2009-ban alapított Hara'Punk Brewing söreit a kezdetektől bátor alapanyagválasztás és a kreatív receptek jellemzik, viszont ez az első alkalom, hogy a sörökön kívüli világba merészkedtek. A Hara'Punk Gint a Váchoz közeli Kosdon működő Lunczer Pálinkaház lepárlójában készítették el.

Simonfai Balázs és Csanád Márton, a sörmárka alapítói évek óta tervezték, hogy belefognak a ginkészítésbe. Mivel ez az ital is az ő nevük alatt jelenik meg, fontos volt, hogy rájuk jellemző ízvilágot képviseljen, illetve valamiképp illeszkedjen a craft sörök sorába.

A kapocs az aromakomló lett, amely a ginben is izgalmas fűszer, miközben reflektál a Hara'Punk gyökereire.

A Hara'Punk Gin egy vérbeli kortárs, „crafted gin", amely a párlatok esetében a „craft beer" megfelelője, vagyis kisüzemben készül, minőségi alapanyagokból, gondos odafigyeléssel. Fajtáját tekintve pedig desztillált gin, egészen a komlók hozzáadásáig.

Az újdonságot elsősorban tisztán ajánlják, de természetesen tonikkal fogyasztva is érdemes kipróbálni. A sörfőzők szerint leginkább jó minőségű, száraz tonik illik hozzá borókával és citrusokkal, netán friss komlóvirággal.

From Your Site Articles
Related Articles Around the Web