zöld és arany színű, kör alakú ábra
Fotó: CSWWC

Aranyérmes lett egy magyar pezsgő a champagne-ok között a világbajnokságon!

Több mint 1000 beküldött buborékos borból díjazták aranyéremmel az egyik magyar pezsgőt a 2021-es Pezsgő Világbajnokságon.


A Champagne és Pezsgő Világbajnokság (eredeti nevén Champagne & Sparkling Wine World Championshops) a legszigorúbb és legnagyobb presztizzsel bíró megmérettetés a buborékos borok számára. Idén a beküldött több mint 1000 mintából végül összesen 19 ország pezsgői kaptak arany- vagy ezüstérmet, a hagyományosan erős Olaszország és Franciaország végzett az éremtáblázat élén. Japán pezsgő először vett részt a versenyen, Ajimu Budoushu Koubou 2019 Sparkling Wine-t ezüstéremmel jutalmazták.

Örömteli hír, hogy a villányi Sauska Pincészet révén idén Magyarország is szerzett aranyérmet, valamint további 5 ezüstérem is gazdagította a kollekciót, amiből négy a somlói Kreinbacher Birtok nevéhez fűződik. Íme a dicsőséglista:

  • Arany - Sauska NV Brut
  • Ezüst - Sauska NV Rose Brut
  • Ezüst - Kreinbacher NV Brut Classic
  • Ezüst - Kreinbacher 2017 Extra Dry Magnum
  • Ezüst - Kreinbacher 2016 Prestige Brut Magnum
  • Ezüst - Kreinbacher 2016 Rosé Brut Magnum

Szintén nagyon jól szerepelt a világbajnokságon az erdélyi Kárásztelek Pezsgőpincészet, a Carassia pezsgőik rekordszámú érmet (három arany, egy ezüst) szereztek. A legmagasabb elismerésben részesült a Carassia NV Blanc de Blancs Magnum, a Carassia NV Classic Magnum, a Carassia NV Rosé, ezüsttel díjazták a Carassia NV Classic tételt.