
Különleges hűsítő italra vágysz? Elő a lekvárral és a forró vízzel!
Ha már unod a vizet és a hőséget is, ez a forró vizes-lekváros trükk fog téged megmenteni.
Mi nagy rajongói vagyunk az ízesített jeges teának, ám a hosszadalmas elkészítési folyamatért kevésbé vagyunk oda. Erre kerestünk megoldást, amit a bonappetit oldalán találtunk meg. Íme!
Olvasd el ezt is! Miért lebeg a citrom a vízben és a lime miért nem?
Fotó: Brent Hofacker / Shutterstock
Felejtsd el a gyümölcs, a cukor és a teafilterek összefőzését, mert a megoldás a lekvárban rejlik. Igen, jól olvastad a lekvárban.
Fotó: TeaCora Rooibos / Unsplash
Ha egy forró nyári napon neked sincs kedved a tűzhely mellett állni és teát főzőcskézni, a hűtőben megbúvó eper- vagy málnalekvárt kell felhasználnod.
Az édes lekvárból ugyanis egy szirupos folyadékot tudsz készíteni, amihez már könnyedén hozzáadhatod a teát.
Az ízkombinációk száma végtelen, bár szerintünk a málnalekvár például nagyon passzol a zöld teához, a fekete teához pedig a narancslekvár. Sőt, a málnalekvár az Earl Grey teával is tökéletes kombinációt alkot. A málna édes, virágos íze ugyanis jól párosul a fekete tea földes, citrusos ízvilágával.
Fotó: Pixel-Shot / Shutterstock
Ha megjött a kedved a lekváros hűsítő elkészítéséhez, akkor az alábbi összetevőkre lesz szükséged.
Hozzávalók
- 170 milliliter víz
- 1-2 evőkanál lekvár
- teafilterek
- jégkockák
Fotó: Massimo Rinaldi / Unsplash
Így készül
- Forraljuk fel a vizet és öntsük egy magas falú pohárba.
- Adjuk hozzá a lekvárt.
- Jól keverjük össze. Egy szirup állagú folyadékot kell kapnunk.
- Adjuk hozzá a teafiltereket és hagyjuk őket állni 3-5 percig.
- Vegyük ki a filtereket és dobjunk a pohárba jégkockákat.