tea üveg poharakban, citrommal és mentával
Fotó: Elena Veselova / Shutterstock

Különleges hűsítő italra vágysz? Elő a lekvárral és a forró vízzel!

Ha már unod a vizet és a hőséget is, ez a forró vizes-lekváros trükk fog téged megmenteni.



Mi nagy rajongói vagyunk az ízesített jeges teának, ám a hosszadalmas elkészítési folyamatért kevésbé vagyunk oda. Erre kerestünk megoldást, amit a bonappetit oldalán találtunk meg. Íme!

Olvasd el ezt is! Miért lebeg a citrom a vízben és a lime miért nem?

barackok, tea \u00fcveg poharakban

Fotó: Brent Hofacker / Shutterstock

Felejtsd el a gyümölcs, a cukor és a teafilterek összefőzését, mert a megoldás a lekvárban rejlik. Igen, jól olvastad a lekvárban.

tea \u00fcveg poh\u00e1rban

Fotó: TeaCora Rooibos / Unsplash


Ha egy forró nyári napon neked sincs kedved a tűzhely mellett állni és teát főzőcskézni, a hűtőben megbúvó eper- vagy málnalekvárt kell felhasználnod.

Az édes lekvárból ugyanis egy szirupos folyadékot tudsz készíteni, amihez már könnyedén hozzáadhatod a teát.
\u00fcveg poh\u00e1r narancssal, rozmaringgal

Fotó: An Nguyen / Unsplash


Az ízkombinációk száma végtelen, bár szerintünk a málnalekvár például nagyon passzol a zöld teához, a fekete teához pedig a narancslekvár. Sőt, a málnalekvár az Earl Grey teával is tökéletes kombinációt alkot. A málna édes, virágos íze ugyanis jól párosul a fekete tea földes, citrusos ízvilágával.

m\u00e1lna te\u00e1s poh\u00e1rban, kan\u00e1l, deszka

Fotó: Pixel-Shot / Shutterstock


Ha megjött a kedved a lekváros hűsítő elkészítéséhez, akkor az alábbi összetevőkre lesz szükséged.

Hozzávalók

  • 170 milliliter víz
  • 1-2 evőkanál lekvár
  • teafilterek
  • jégkockák
\u00fcveg poh\u00e1r, t\u00e1lca

Fotó: Massimo Rinaldi / Unsplash


Így készül

  1. Forraljuk fel a vizet és öntsük egy magas falú pohárba.
  2. Adjuk hozzá a lekvárt.
  3. Jól keverjük össze. Egy szirup állagú folyadékot kell kapnunk.
  4. Adjuk hozzá a teafiltereket és hagyjuk őket állni 3-5 percig.
  5. Vegyük ki a filtereket és dobjunk a pohárba jégkockákat.