
Fotó: Carlos Rodríguez on Unsplash
Egy nap, egy recept: mangós-csilis smoothie
2022-02-24
A mangó, az ananász és a csili mellett még különleges goji bogyó is kerül ebbe a smoothie-ba. Frissít, egészséges és persze nagyon finom. Télen-nyáron jól csúszik.
Hozzávalók
- 150 g mangó
- 100 g ananász
- 200 ml frissen facsart narancslé
- 1 csilipaprika
- 1 marék aszalt goji bogyó
Így készül
- A héjától megtisztított mangót és ananászt vágjuk kockákra, és a csilipaprikával és a goji bogyóval együtt tegyük robotgépbe. Turmixoljuk össze durván, majd adagoljuk hozzá a narancslevet.
- Ha hígabb italt szeretnénk, több narancslevet is tehetünk bele.
- Jégkását is készíthetünk ebből a smoothie-ból, ha a narancslevet jégkockává fagyasztva adagoljuk a többi gyümölcshöz.
VINCE-infó: az ázsiai eredetű goji bogyó szárítva, vízbe áztatva (teába, müzlivel, turmixokhoz), de akár főzve is (különböző kásákkal) fogyasztható. C-vitaminban, aminosavakban és ásványi anyagban gazdag, íze olyan, mintha az áfonyát, a cseresznyét és a paradicsomot keresztezték volna.