barna asztalon, átlátszó pohárban sárga folyadék

Egy nap, egy recept: mangós-csilis smoothie

A mangó, az ananász és a csili mellett még különleges goji bogyó is kerül ebbe a smoothie-ba. Frissít, egészséges és persze nagyon finom. Télen-nyáron jól csúszik.



Hozzávalók

  • 150 g mangó
  • 100 g ananász
  • 200 ml frissen facsart narancslé
  • 1 csilipaprika
  • 1 marék aszalt goji bogyó

Így készül

  1. A héjától megtisztított mangót és ananászt vágjuk kockákra, és a csilipaprikával és a goji bogyóval együtt tegyük robotgépbe. Turmixoljuk össze durván, majd adagoljuk hozzá a narancslevet.
  2. Ha hígabb italt szeretnénk, több narancslevet is tehetünk bele.
  3. Jégkását is készíthetünk ebből a smoothie-ból, ha a narancslevet jégkockává fagyasztva adagoljuk a többi gyümölcshöz.
VINCE-infó: az ázsiai eredetű goji bogyó szárítva, vízbe áztatva (teába, müzlivel, turmixokhoz), de akár főzve is (különböző kásákkal) fogyasztható. C-vitaminban, aminosavakban és ásványi anyagban gazdag, íze olyan, mintha az áfonyát, a cseresznyét és a paradicsomot keresztezték volna.