szőke nő átlátszó poharat tart a kezében, mellette zöld növény

Elég durva dolgot találtak ki a másnaposság gyors leküzdésére

Egy szokatlan módszer terjed a másnaposság gyors leküzdésére – egyelőre még főleg a tengerentúlon.


Kutatások szerint mindössze az emberek negyede nem szenved másnaposságtól, ha előző este felöntött a garatra. A macskajaj tünetei és mértéke személyenként változnak, kellemesnek azonban sosem nevezhetők.

Az utóbbi pár évben a másnaposság kezelésénél világszerte felmerült lehetőségként az intravénás, azaz infúziós vitaminterápia.

Bár hatékonyságáról megoszlanak a vélemények tudományos berkekben, a téma folyamatosan napirenden van. Legutóbb a bevvy.co oldal az éppen ilyen kezeléseket kínáló las vegasi ivtherapy.com-mal közösen szedte össze a legfontosabb tudnivalókat.

Mi az az infúziós vitaminterápia?

Pontosan olyan, mint az egyéb infúziós kezelések, ez esetben az fiziológiás oldatban vitaminokat és egyéb tápanyagokat juttatnak a szervezetbe (így hatékonyabban szívódnak fel) és természetesen maga a folyadék hidratál is közben. Elsősorban erre szakosodott intézményekben végzik ezt a kezelést, de kérésre már házhoz is viszik a felszerelést.

Pontosan mi van az infúzióban?

egy feh\u00e9r p\u00f3l\u00f3s n\u0151 \u00e1tl\u00e1tsz\u00f3 m\u0171anyag zacsk\u00f3t tart a kez\u00e9ben

Fotó: Mat Napo / Unsplash


Akár személyre szabott koktélokat is összeállítanak a probléma típusának (jetlag, másnaposság, alkoholmérgezés, ételmérgezés) és az egyéni szükségleteknek megfelelően. Az alábbiak szinte mindig megtalálhatók az oldatban: B-vitaminok, C-vitamin, magnézium, szelén).

Hogyan működik maga a kúra?

A mulatozás utáni reggelen fel kell keresni vagy ki kell hívni a szakembert, akik a problémának megfelelően összeállítják a koktélt, ami 45-60 perc alatt csepeg le. Utána rögtön lehet folytatni a napot.

Hol csinálnak ilyet?

A módszer különösen az Egyesült Államokban örvend nagy népszerűségnek, de vannak erre szakosodott ellátó helyek Európában is. Magyarországon másnaposságra nem kínálnak infúziós kúrát.