Díszített zöld matcha tea fehér csészében, szalvétával, csészealjjal

Ez csak egy azok közül, ami matchából készülhet

Édes finomságok matcha teából

Latte, limonádé, de akár fagyi vagy sajttorta is készülhet a népszerű japán teafajtából, ami nemcsak ízlelőbimbóinknak, hanem egészségünknek is jót tesz. A finomságokat Budapesten már két helyen is megkóstolhatod.Ha azt a kifejezést hallod, hogy tematikus matcha bár, valószínűleg egy különleges teázóra gondolsz. De ez a kifejezés nem ezt takarja, hanem egy olyan helyet, ahol az ősi japán zöldtea porból készült finomságokat lehet kapni – limonádét, lattét, de akár olyan népszerű édességeket is, mint a sajttorta vagy a fagyi.

Hogy egy ilyen helyért messzire kellene utazni? Már nem. Nem hogy Japánig nem kell elmenned érte, de még a fővárost sem kell elhagynod, köszönhetően az Allee bevásárlóközpontban júliusban megnyitott Matcha Tsukinak. És ez immár a második, mert a Kálvin téren tavaly októberben nyílt meg az első ilyen hely.

A matcha tea az egyik legegészségesebb ital: erősíti az immunrendszert, segíti a bőr regenerálódását, fokozza a zsírégetést. Nem hiába tartja a mondás, hogy egy matcha tea 10-15 hagyományos zöld tea egészségre gyakorolt hatásával ér fel. S hogy miért ilyen egészséges? Azért, mert a szüretelés előtti beárnyékolásnak köszönhetően még jobban megőrzi értékes tápanyagait, rengeteg krolofilt és L-theanint termel, melyek együttese adja meg a lágyabb, édesebb úgynevezett umami ízvilágot.

Ahogy a név is sugallja, a Matcha Tsuki kínálatában szintén minden az ősi keleti alapanyagból készül. A matcha ugyanolyan jól passzol hideg és meleg kávékhoz, teákhoz, süteményekhez, mint fagylaltokhoz, vagy akár a gyömbérsörhöz. A zöldszínű finomságoknak nemcsak különleges az ízük és a kinézetük, de mint fent írtuk, az egészségre is pozitív hatással lehetnek!

Többféle termék, többféle por

Z\u00f6ld matcha por feh\u00e9r ed\u00e9nyben r\u00f3zsasz\u00edn h\u00e1tt\u00e9rrel

A matcha por

Fotó: Phuong Nguyen / Unsplash

Attól függően, hogy mit készítenek, három különböző, prémium kategóriás matcha por kerül a finomságokba. A legdrágábból készül a tea, a kevésbé drága, de még mindig kimagasló minőségű matchapor az italokba kerül, a culinary pedig a süteményekbe.

Cuki ez a Tsuki?

A Matcha Tsuki elnevezés egyébként nem egy japánosra hangszerelt édességbolt becéző formája – a tsuki japánul hatást, illetve szerencsét jelent. Az csak hab a tortán, hogy kimondva a „cuki" szót hallhatod ki belőle.


From Your Site Articles
Related Articles Around the Web