Fekete rajz, egy kastély, egy palack, egy szőlőfürt

Borverseny és borkóstoló

Fotó: VinÓvár

Mosonmagyaróvárra figyel egy napig a hazai borvilág

Mosonmagyaróváron megmozdult valami a borkultúra kapcsán. A tavaly októberben elindított VinÓvár borverseny és borkóstoló szeptember 25-én, szombaton másodszor kerül megrendezésre.Szeptember 25-én jön a II. VinÓvár. A Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karának védnöksége alatt szervezett rendezvényt nem véletlenül emlegetik máris a régió legnagyobb és legszínesebb boros eseményeként: a tavalyi debütáló programon három helyszínen összesen 14 borászat állított ki.

Az idei évben a szervezők tovább emelik a tétet: immár 24 borászatot hívtak meg és közel ezer vendéget várnak a történelmi városmagban található három helyszínen: a két egyetemi épület aulájában és Mosonmagyaróvár megszépült emblematikus épületében, a megújult Várban.

Határtalan lelkesedés és szakmaiság

Egy f\u00e9rfi \u00e9s egy n\u0151 poharat tart az egyik kez\u00e9ben, feh\u00e9r t\u00e9glalapot a m\u00e1sik kez\u00e9ben

24 borászatból válogathatunk

Fotó: VinÓvár

„A II. VinÓvár nemcsak grandiózus sétálókóstoló lesz, hanem szőlészeti és borászati témájú előadások sorozata és borverseny is" – nyilatkozta Vajas Péter, az eseményt szervező VinÓvár Kft. képviselője.

A rendezvény szakmai felvezető programjainak keretében borakadémikusok részvételével előadásokat, szemináriumokat és rapid borkóstolókat szerveznek az egyetem hallgatói számára. A Vár épületében pedig független borszakértők részvételével borversenyt tartanak, amely során a kiállító borászatok által nevezett borokból a Mészáros Gabriella nemzetközi borakadémikus vezette szakmai zsűri kiválasztja Mosonmagyaróvár város és a Széchenyi István Egyetem Mosonmagyaróvári Karának borait.

II. VinÓvár
Időpont: 2021. szeptember 25.
Helyszín: Mosonmagyaróvár
További információ: www.vinovar.hu