fiú és egy lány pohárral egy piros tábla előtt, körülöttük zöld növények

Valódi borünnep zajlott

Fotó: Huszár Gábor

Mosonmagyaróvár város vörösbora villányi, az egyetemé pannonhalmi lett

Közel 900 borkedvelő vett részt Nyugat-Magyarország legnagyobb boros rendezvényén, a II. VinÓváron.Borrendi felvonulás, borkóstoló, koncertek, gasztronómiai bemutató és borverseny - ez volt a II. VinÓvár programja. A helyi egyetemen és az Óvári Várban megrendezett színvonalas eseményen közel 900-an vettek részt. A szeptember 25-i eseményre 24 borászat hozta el a legjobb borait Mosonmagyaróvárra, ahol a legkiválóbbakat a borversenyre is benevezték.

Az ünnepélyes megnyitón jelentették be a győztes borokat

piros ruh\u00e1s emberek mennek sz\u00fcrke \u00e9p\u00fclet el\u0151tt

Borrendi felvonulás

Fotó: Huszár Gábor


Sikerült jó kézzel és jó ízléssel egy fehérbort és vörösbort kiválasztani, amely a jövőben a reprezentációt fogja szolgálni városunk életében

- fogalmazott dr. Árvay István, Mosonmagyaróvár polgármestere és azt is kiemelte, hogy "bár nem vagyunk borvidék, de most egy-két napra minden szakmabeli ránk figyel. A borhoz való kötődés az agrár egyetem miatt kiemelten fontos számunkra."

Egy n\u0151 cs\u00edkos ruh\u00e1ban, mikrofont tart a kez\u00e9ben

Dr. Mészáros Gabriella nemzetközi borakadémikus

Fotó: Huszár Gábor


A VinÓvár borversenyének eredményét dr. Mészáros Gabriella, nemzetközi borakadémikus, a borverseny szakmai vezetője jelentette be, aki elmondta, hogy a kétlépcsős borverseny során a szakmai, majd a társadalmi zsűri közel 50 borból választotta ki a győzteseket.

K\u00e9t fekete palack, m\u00f6g\u00f6tt\u00fck elmos\u00f3dott h\u00e1tt\u00e9r

Mosonmagyaróvár város fehér- és vörösbora

Fotó: Huszár Gábor


Mosonmagyaróvár város fehérbora Kamocsay Ákos 2019-es chardonnay bora lett a neszmélyi borvidékről, amely egy hordós érlelésű, burgundi stílusú, kiegyensúlyozott, szép bor.

K\u00e9t fekete palack, m\u00f6g\u00f6tt\u00fck elmos\u00f3dott h\u00e1tt\u00e9r

Az egyetem fehér- és vörösbora

Fotó: Huszár Gábor


Mosonmagyaróvár város vörösbora a villányi Bock 70+ cuvée lett 2018-ból, ami egy erőteljes házasítás, eleganciával és finom tanninszerkezettel párosulva.

A Széchenyi István Egyetem Mosonmagyaróvári Karának fehérbora a tokaji Holdvölgy pincészet 2018-as Meditation fantázianevű száraz furmintja lett a Király-dűlőből.

Mészáros Gabriella megjegyezte, hogy külön öröm, hogy az egyetem vörösbora egy közeli borvidékről, Pannonhalmáról érkezett a borversenyre, amely nem más, mint a Tar Pincészet 2018-as évjáratú cabernet franc bora.

Emberek egy nagy teremben

900-an vettek részt az eseményen

Fotó: Huszár Gábor


A II. VinÓvár esti nagyrendezvényét Dr. Szalka Éva a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karának dékánja nyitotta meg, aki megköszönte az egyetemi, városi és céges szervezőknek, hogy hosszú ideig dolgoztak azon, hogy egy színvonalas, a kulturált borfogyasztást népszerűsítő esemény kerülhessen megrendezésre az egyetem és a vár falai között.

Az egész estés sétálókóstolót a helyi Kühne Koncert Fúvószenekar koncertje nyitotta meg, majd közel 900 borkedvelő ismerkedett a kiváló borokkal, amelyeket személyesen a borászok töltöttek a poharakba.