1999-es Chateau Mouton Rotschild címkéje

Picasso és Dali után idén egy breaktáncos tervezte a világ leghíresebb borának címkéjét

A Chateau Mouton Rotschild legújabb évjáratának a cikkben látható most bemutatott címkéjét egy izlandi ex-breaktáncos tervezte.


Solar Iris of Mouton (magyarra lefordítva: Mouton Nap Szivárvány) a neve annak a művészi alkotásnak, ami a Chateau Mouton Rotschild legújabb, 2019-es évjáratának címkéjére került. Az alkotó Olafur Eliasson izlandi származású dán képzőművész sok művészeti ágban kipróbálta már magát: festő-grafikusként kezdte, majd a szobrászatnál, beltéri installációknál kötött ki, de közben skandináv break tánc-bajnokságot is nyert. „A Solar Iris of Mouton az összes napkeltét és naplementét ábrázolja, ami egy évben a Chateau Mouton Rotschild birtokon látható. Ezek együttes ábrázolás egy szőlőszemet ad ki, a kettő együtt pedig a bor és az ő születési helyének intim kapcsolatát szimbolizálja” – magyarázta a koncepciót a sothebys.com-on Eliasson.

A Chateau Mouton Rotschild a világ egyik leghíresebb pincészete, az 1855-ben létrehozott bordeaux-i klasszifikáció legmagasabb, premier cru kategóriájába tartozik, amit rajtuk kívül csak négyen mondhatnak el magukról. A borászat 1945 óta minden évjáratnál egy híres művészt kér fel a címke megtervezésére. Eddig olyanok kaptak helyet többek között a palackon, mint Salvador Dali, Pablo Picasso, March Chagall és Andy Warhol.From Your Site Articles
Related Articles Around the Web